Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Der sker en masse i Grindsted og i hele kommunen

Klummeskribent Jan Poulsen, arrangør, Grindsted Festuge. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Klumme: Jeg møder af og til personer, der nævner, at der aldrig sker noget i Grindsted. I min optik er intet mere forkert, for der sker en masse i såvel Grindsted som i resten af Billund Kommunes meget aktive byer.

Og måske er det netop i sådan et corona-år, at det tydeligst kommer til udtryk - for hold da helt op, hvor der er meget, som er blevet aflyst. I flæng kan jeg nævne:

Cykelløbet ”StjerneTour de Grindsted” med over 1000 deltagere fra nær og fjern.

fire-fem Superligaløb i Speedway, hvor verdensstjerner også kommer forbi banen mellem Grindsted og Sdr. Omme.

Magion har måttet aflyse eller flytte store stand-up shows, koncerter, foredrag, to store messer er aflyst og så videre.

I Grindsted fik coronaen også has på to store løbearrangementer: Engsø-løbet, Sydbank-løbet og samme skæbne led Sønder Omme Løbet i maj.

En mark i Vorbasse danner den tredje weekend i juli normalt rammen om Vorbasse Marked, hvor op mod 250.000 gæster gør landsbyen til en af Danmarks største byer for en stund.

Flere torvearrangementer, der var planlagt over foråret og sommeren i Billund og Grindsted, måtte også aflyses.

Musik i Gryden, hvor mere end 4000 gæster hvert år den første lørdag i august fester på Grindsted Stadion, blev heller ikke til noget i 2020.

Grindsted Festuge, hvor der i løbet af en uge i august, normalt løber mere end 50 store og små arrangementer af stablen. Flere tusinde besøgende er der årligt til disse events - det kunne ikke lade sig gøre i år.

Museumsgården Karensminde måtte aflyse blandt andet Det Historiske Dyrskue, hvor der ellers plejer at være omkring 4000 gæster en søndag i september.

Og så sent som i går kunne jeg læse, at Julemarkedet i Hejnsvig er aflyst, Halloween i Grindsted aflyses,

Nytårskoncerten som Lions har afholdt i mange år aflyses, husholdningsforeningen og Ældresagen aflyser deres arrangementer for resten af året, og det store juleoptog bliver heller ikke til noget på grund af coronaen.

Ovennævnte er blot nedslag i alle de arrangementer, store og små, som foreninger, erhvervsdrivende, Billund Kommune med videre har måttet aflyse i 2020. Og det er da i min optik et vidnesbyrd om, at der sker en utrolig masse ting i såvel Grindsted og som i resten af Billund Kommune. Og i løbet af de seneste fem-seks år har der blandt andet været afholdt danske mesterskaber i badminton, boksning og cykelløb i Grindsted. Det er ikke en naturlov, at en by af Grindsteds størrelse bliver værtsby for sådanne arrangementer - men det har altså været tilfældet.

Når vi er på den anden side i 2021 eller 2022, ja så kan jeg varmt anbefale, at I kære læsere, støtter endnu mere op omkring de nærmest utallige arrangementer, der foregår lige her omkring. Så hold øje med ugeaviserne, JyskeVestkysten, opslag på Facebook, Oplev Billund, Instagram og hvor der ellers offentliggøres arrangementer - jeg tror, at I vil blive overraskede over, alt det der sker lige her i nærområdet.


Når vi er på den anden side i 2021 eller 2022, ja så kan jeg varmt anbefale, at I kære læsere, støtter endnu mere op omkring de nærmest utallige arrangementer, der foregår lige her omkring

Fra Jan Poulsens klumme
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce