Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra min verden: En drejning i livet jeg ikke havde regnet med

Klummeskribent Nanna Stenholt Foto: Martin Ravn
Annonce

Klumme: Forløb dit liv, som du forventede? – Mit gjorde ikke...

Livet er ikke altid, som man går og regner med. Man kan have mange forestillinger om, hvordan ens liv skal være, men sjældent ved vi, hvad dagen bringer os.

For syv år siden ændrede mit liv sig hurtigere, end jeg forventede, og noget blev meget anderledes. Jeg flyttede til København, fik arbejde på Fisketorvet som frisør og boede sammen med to veninder i en lille lejlighed.

Det var fedt, der var tid til at være ung, og vi festede da også en del. Men hurtigt kom savnet til min familie, venner og de trygge omgivelser. Jylland kan noget andet!

Så jeg flyttede hjem igen og pludselig dukkede muligheden op for at blive selvstændig. Jeg var ikke i tvivl om, at det var det rigtige, men noget før end jeg havde forventet. For mig var det en nem, men stor beslutning. Jeg startede op i Tarm, en fornuftig handelsby, hvor man er lokal patriot og gerne vil byen.

Seks måneder før var jeg overbevist om, at det ikke var allerede nu, at tiden var inde til dette store ansvar. Jeg havde ingen planer om at skulle være selvstændig. Jeg var jo kun 21 år og var lige flyttet til København.

At flytte til København har for mig aldrig været et mål, som det er for mange andre unge. Men pludselig stod jeg midt i det, og sådan var det faktisk. En weekend ved mine veninder var nok, en uopfordret ansøgning var det, der skulle til. Jeg vendte hjem til det jyske for at pakke mine ting og flyttede ind ved mine to veninder.

Der startede så det vilde liv for den unge vestjyde. København var fedt og mulighederne mange, men alligevel var der noget i mig, der gerne ville hjem. Jeg lyttede til kroppen, og det viste sig hurtigt at være den rigtig beslutning. Min nye forretning blev til med god hjælp fra familie og venner.

Hurtigere end jeg turde drømme om det, blev ordrebogen fyldt, og alt fokus var på forretningen. Men der var endnu en ting, som ikke gik som jeg forventede. For midt i alt dette, mødte jeg Caspar, og jeg blev hurtigt sikker på, at han var manden i mit liv.

Derefter gik alt hurtigt. Nogen vil måske mene, at det gik for hurtigt, men for os føltes det alt sammen helt rigtigt. Vi flyttede hurtig sammen og boede noget tid i Ølgod i et lille hus, inden vi købte vores dejlige hus i Grindsted, fik vores første barn, og da vi fik vores andet barn, lukkede jeg min lille salon og flyttede den hjem på Sjællandsgade i Grindsted.

Jeg blev lige pludselig meget voksen - fra en ung pige, der levede livet med det vilde natteliv og cafébesøg i København. Nu syv år senere er jeg gift, mor til to og selvstændig på sjette år.

I dag, når jeg ser tilbage på de beslutninger, jeg har taget igennem mit liv, er der ikke noget, jeg som sådan fortryder.

Jeg ser frem til, hvad livet bringer fremover, og hvilken retning livet former sig for vores lille familie.

Jeg synes, at det gode ved livet er, at man aldrig ved, hvad der kommer til at ske.


I dag, når jeg ser tilbage på de beslutninger jeg har taget igennem mit liv, er der ikke noget jeg som sådan fortryder.

Nanna Stenholt, frisør og klummeskribent
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce