Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Mere liv i Grindsted

Klummeskribent Hans Bennetzen Foto: Martin Ravn

Klumme: Når man går en tur i Grindsted bymidte mødes man af små børn, der leger i sandkasse eller tager et lille bad i springvandet. Og på den anden side af bymidten møder man lidt større børn, der er i gang på de forskellige legestativer der er installeret der.

Begge dele giver lidt liv i bymidten, og det ser ud til, at der er en stigning af børn og forældre, der har fundet ud af, at det er sjovt at tage sin børn med til bymidten. Og der er masser af plads til mange flere børn og forældre.

Nu kunne det være fint, hvis vi også gjorde noget ved anlægget mellem byen og campus. Det vil binde det hele bedre sammen. I dag er der masser af mennesker i campusområdet og Magion, men ikke så mange når ind til byen.

Annonce

Det er dog ikke fordi, der har været mangel på projekter for området. Jeg har selv været med til to-tre stykker, men indtil nu har vi ikke gjort noget rigtigt i dette smukke område. Som jeg ser det, er tiden til det nu.

Da jeg flyttede til byen, var der sankthans aften ved søen, taler og sang, men det forsvandt. Det syntes jeg, vi skulle se at genetablere. Det er hyggeligt at se bål og have fællessang. Og at møde nogle mennesker, for der var mange mennesker disse aftener.

Men der skal mere til end sankthansbål i anlægget. En arbejdsgruppe har foreslået at lave sociale sofaer i anlægget. Det binder by og campus sammen.

Mennesker, der kender deres naboer, føler sig mere sikre, mindre alene og lykkeligere, siger grundlæggeren af sociale sofaer, hollænderen Karin Bruers.

Sofaerne er bygget af beton og dekoreret af borgerne. De skal placeres i anlægget og blive synlige dekorative forbindelsesled mellem centrum og campus.

Sætter man sig i en social sofa signalerer man, at man gerne vil møde andre at tale med. Super idé og det kan ikke være særlig dyrt. Lad os lave dem, og se om det ikke giver helt ny dynamik til byen.

Vi har mange billedkunstnere i Billund Kommune. Lad os bygge et sted for dem nede i anlægget. Et sted hvor de kan arbejde og udstille deres kunstværker, og sælge dem.

Det vil også give liv. Og så kunne det kobles sammen med et lille sted, hvor man kunne få kaffe, drikkelse med mere. Det kan ikke koste en formue at etablere det, og måske vil mange borgere give et bidrag til en sådan investering.

Så hvorfor ikke se at komme i gang, så vi får noget mere liv i Grindsted. Og måske kunne vi få noget mere gang i butikslivet. Det trænger vi gevaldigt til. Men vi kan ikke rigtig lave noget uden et positivt byråd. Så her er et projekt, som kan hjælpe med til at få mere gang i Grindsted.


Da jeg flyttede til byen, var der sankthans aften ved søen, taler og sang, men det forsvandt. Det syntes jeg, vi skulle se at genetablere

Fra klummen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bedre vilkår for de sociale væresteder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Test når det giver mening

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Rotary Klub støtter nødstødte familier

Ugeavisen Grindsted

Kom og prøv at køre grønt

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Nødvendig udskiftning på kirkeministerbænken

Ugeavisen Grindsted

Afgående byrådsmedlem er ny formand for integrationsforening

Ugeavisen Grindsted

Se her, hvem der er med i kampen om Rødder og Vinger-prisen

Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Ældre Sagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Røde Kors' landsindsamling nærmer sig

Ugeavisen Grindsted

Korleder vil have flere med: - Mange mennesker er gennem coronaens svøbe blevet lullet ind i en ensomhedens tilstrækkelighed eller det virtuelle samhørighedssurrogat

Ugeavisen Grindsted

Den midaldrende Greta

Ugeavisen Grindsted

Det skabte panik, da to mand begyndte at fjerne terrassen på Torvet: Men politiker kom til undsætning

Annonce