Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Når en fremmed flytter ind

Klummeskribent Rikke Vinbech. Foto: Martin Ravn

Klumme: Eller fremmed og fremmed - det hele var jo planlagt, og den nye fremmede beboer er mere end velkommen. Han er på nuværende tidspunkt på størrelse med en fodbold og sparker lige så vildt, som var han en del af selv samme fodboldhold. Den omtalte fodbold er vores søn, som melder sin ankomst til marts 2021, og i samme minut overdrager os, vores nye titler som mor og far. Vi skal være forældre for første gang, og vi glæder os.

Men oveni alt glædesrusen så følger jo også en masse regler – for søren alle de regler. Jeg som den gravide babyruger, skal virkelig være på vagt overfor alle de ting, man ikke må, skal huske og bør vide. Det startede allerede med en diskussion til vores første skanning i uge 12, hvor den lidt for garvede jordemoder forklarede mig, at man jo som gravid maks må løfte 12 kilo.

At jeg så kom til at fortælle, at jeg timerne forinden vores lille visit her på briksen, havde kørt en fed træning igennem, med i hvert fald 70 kilo ekstra på ryggen i en dyb squat, var lige ved at vælte hende af stolen. Det må man IKKE! Lige såvel er lakridserne, som altid har været min favorit på slikhylden, også strengt forbudt – det samme gælder i øvrigt for et lækkert stykke laks. Med mindre den er fra Norges land, så er det ok.

Annonce

Og hele reglementet fortsætter, når den lille fyr kommer til verden. Uden at vide det med sikkerhed, så mindes jeg langt fra, at min barndom var med så mange regler?

Jeg legede til langt ud på aftenen med resten af byens børn, og helst ude på vejen, også selvom der kom biler. Der blev klatret i træer, og bukserne blev beskidte. Men pyt med det. De røg i vaskemaskinen med lidt ekstra af det kemiske skyllemiddel, og så var de klar til brug igen.

Og det allerbedste var, når der var fødselsdag i klassen.

Det betød, at den lunkne madpakke blev byttet ud med fødselarens medbragte godter fra slikskuffen. Det kunne være alt fra dumle slikkepinde og flødeboller til en lækker hjemmebagt kage, altså dem med sukker i.

Og for at toppe lagkagen, så blev der oveni hatten delt invitationer ud, så hele klassen kunne forsætte sukkerchokket hjemme på fødselarens matrikel efter skole. Her stod forældrene klar med kagemand og slikposer, som kunne skylles ned med rød sodavand. Sikke en fest. Sådan er det vist ikke mere, har jeg ladet mig fortælle. Min barndom i 90’erne ville jo være det rene vanvid i dag. Men for søren hvor vi hyggede os!

Jeg bliver med sikkerhed ikke den mor, som byder sin mødre-gruppe på hjemmebagte økologiske surdejsboller. Men hjemmebragt kan jo også noget. Og jeg er sikker på, at vores søn ikke kommer til at lide nogen nød alligevel. For der er heldigvis stadig rigtig mange forskellige måder at være forældre på og uanset hvad, så gør vi jo alle vores bedste.


Men oveni alt glædesrusen så følger jo også en masse regler – for søren alle de regler. Jeg som den gravide babyruger, skal virkelig være på vagt overfor alle de ting man ikke må, skal huske og bør vide.

Rikke Vinbech, klummeskribent
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce