Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Skriv pænt - eller ti stille

Annie Kristensen, Børnlille, Grindsted. Foto: Jacob Schultz

Klumme: I den seneste tid har der været skrevet og læst meget om den grove og hårde tone på de sociale medier. Jeg bliver både bekymret og trist over den trælse udvikling, vi oplever på dette område. Og på den anden side utrolig glad over, at der nu bliver sat ekstra fokus på problemet. Om jeg overhovedet måtte have en stemme i denne debat, vil jeg gerne bruge den:

Burde der være en uskreven regel, der siger, at man ikke må skrive noget på nettet, som man ikke ville sige i virkeligheden? Både ja og nej. I Danmark har vi ytringsfrihed - og vi er vel i vores ret til at skrive hvad vi mener og føler. Men! Kunne vi så ikke aftale, at gøre det på en sober og medmenneskelig måde?

Der er åbenbart nogen der tror, at budskabet kun kan nå frem med posten, hvis det bliver sendt i en super grim indpakning.

I fredagens X-faktor forleden - i den bedste sendetid - blev emnet gjort til omdrejningspunkt, da flere af deltagerne havde oplevet massive nedladende og negative kommentarer, som gik over deres grænser.

En af de 17-årige sagde følgende: ”Når man får grimme beskeder for bare at være sig selv, så har man ikke længere lyst til at være det”. Vi burde klappe af alle de unge mennesker, som går efter deres drømme - og som i virkeligheden bare prøver at være dem selv imens de gør det.

Hvor er det skønt, at vi kan diskutere, være uenige og forholde os kritiske overfor hinandens måder at være, leve, opdrage og så videre, men vi har brug meget mere omsorg til hinanden på nettet.

Vi har brug for at huske hinanden på, at skrive pænt og holde den gode kammertone. Måske særligt for de unges skyld. Om lidt er det vores børn, der skal begå sig på nettet. Én ting er sikkert: Jeg vil glæde mig til at se en ændring i tonen inden da.


Burde der være en uskreven regel, der siger, at man ikke må skrive noget på nettet, som man ikke ville sige i virkeligheden?

Annie Kristensen, klummeskribent
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce