Annonce
Ugeavisen Grindsted

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Sherif Haps optræder her i Vejen. Han vil gerne inspirere børnene med forskellige musikgenrer og gøre dem nysgerrige på musik. På hans hjemmeside kan man også printe tegninger ud, som børnene kan male. Arkivfoto: Chresten Bergh
48-årige Erik Serup fra Grindsted udviklede karakteren Sherif Haps og hans fugl Guffe for mange år siden. At optræde for børn begyndte som en hobby - en hobby, der nu er stukket af. Børnene genkender ham overalt.

Grindsted: Det er ret nemt at få et smil på læben og komme til at grine lidt, hvis man slår op på Sherif Haps' officielle hjemmeside og lytter til sangene om Jens Petersens ko og Tællesangen. Og der er ingen tvivl om, at hans målgruppe - familiens allermindste - vil føle sig underholdt.

De over 13 millioner afspilninger på Youtube de seneste år taler deres eget sprog om den sag.

Sherif Haps er ellers bare en glad mand med en sjov fugl, Guffe. De er begge fra Grindsted. Den første lever et nogenlunde roligt civilt liv - i  hvert fald endnu - under navnet Erik Serup, mens Guffe er et tøjdyr.

Annonce

- Det er ret vildt. Jeg burde nok have lagt nogle videoer op noget før, lyder det med et smil fra Erik Serup, der blev opfordret til at dele sine sange på Youtube, så han lagde sin første video op den 9. februar 2019. Den ene video trak 2,1 million afspilninger, og siden er han blevet mere og mere kendt, og fanskaren er vokset betydeligt.

En børnemusiker fra landet

- Jeg oplever, at jeg kommer mere i medierne, og ét af de ret store pladeselskaber herhjemme har kontaktet mig - altså de har taget kontakt til mig af egen drift. Det er vildt, for det er det, alle går og drømmer om, så jeg har da måttet knibe mig selv i armen, siger Erik Serup, der endnu ikke kan sige noget om det kommende samarbejde, men han håber, at det falder på plads i løbet af de kommende par måneder.

- Det hele er rigtigt spændende, for jeg er jo bare en børnemusiker fra landet, der synes, det er sjovt, og som gerne vil glæde børn, påpeger Erik Serup, der har underholdt børnene i over 20 år med musik, sang og bugtaleri.

Annonce

Verdens skrappeste publikum

Egentlig begyndte det hele med, at han tog ud til private fester, værtshuse og juletræsfester for at spille musik - og til juletræsfesterne lod han sig fascinere af børneunderholdningen.

- Lad os bare sige, at jeg oplevede både de rigtig gode - og de knap så gode, ler Erik Serup, der bad én af kunstnerne om at lære ham at bugtale.

Sherif Haps alias Erik Serup

  1. Er egentligt bare et stort legebarn.
  2. Da Erik Serup skulle udvikle sin karakter for lidt over 20 år siden, blev han inspireret af at gå en tur i Legoredo i Legoland med familien. Dengang var det karakterer som klovne, sørøvere og pirater, der var det helt store blandt børn, men det skulle Erik ikke være.
  3. Erik har nu to store børn på 21 og 25 år.
  4. Læs mere på Sherif Haps officielle fanside, sherif-haps.dk.

- Det var kun for sjov, men så på et tidspunkt skulle der være en fejring i min egen drengs børnehave. På det tidspunkt boede vi i Kibæk, og sønnen på tre år hørte de voksne tale om, at de skulle have børneunderholdning i børnehaven, og så var han hurtig og sagde, at det kunne hans far, fortæller Erik Serup.

Derefter udviklede det sig, og Erik Serup er blevet taget godt imod af sit publikum - selvom det langt fra er nogen selvfølge.

- Børn er verdens skrappeste publikum. Hvis de ikke synes, at det er sjovt, så kan man ikke fastholde dem, og de går derfra eller begynder at lave noget andet, påpeger Erik Serup, der er blevet langt mere synlig i det offentlige rum og på de sociale medier, siden han lagde sine videoer op på YouTube.

Sherif Haps underholder børn over hele landet. Her er han i Odense i 2017, men via YouTube er han nået endnu længere ud i verden. Hans videoer er for eksempel blevet vist i Norge, Sverige, Tyskland, England og USA, og der er enkelte visninger så langt væk som i Panama, Indien og Brasilien. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Annonce

Venner kan blive uvenner

- Jeg bliver tagget  og oplever, at kommentarsporene går fuldstændig amok - både i positiv og negativ retning. Nogle har for eksempel "fået spat af" Sherif Haps, men det gør ikke noget. Det er en del af det, og jeg kan godt forstå det, siger Erik Serup, der også er vant til at blive genkendt af især børn på gaden - også selvom han til daglig ikke går rundt i cowboytøj og faktisk også bærer briller.


Børn er verdens skrappeste publikum.

Erik Serup, bedre kendt som Sherif Haps


- Jeg har med vilje ikke reklame på min bil, men ved en optræden hørte jeg en lille purk sige til sine forældre - mens jeg stod bagved et forhæng - at der holdt Sherif Haps' bil. Forældrene forsøgte at forklare ham, at det i hvert fald ikke passede, men han holdt ved, og jeg tænkte, at det alligevel er utroligt, hvad børn lægger mærke til, forklarer Erik Serup.

For et år siden blev han tilknyttet Børnenes Hovedstad, hvor han blandt andet har fået hjælp og sparring til udvikling af tekster.

Formålet med hans underholdning er nemlig også at lære børn nye ting.

- Tællesangen handler om rim og remser og om at lære at tælle, og Sherif Haps er ikke den skarpeste kniv i skuffen, så Guffe kan godt jorde ham lidt - men på en sød og fræk måde, og så bliver de gode venner igen bagefter, siger Erik Serup.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce