Annonce
Ugeavisen Grindsted

John Skou stopper som lærer: Nu vil han have tid til sin drøm

John Skou stopper som musiklærer på Filskov Friskole til sommerferien. Hans hovedinstrument er kontrabassen. Foto: Jan Kronvold
Den 25. juni har musiklærer og musiker John Skou sidste skoledag på Filskov Friskole som ansat lærer. Han fortsætter dog i Billund Musikskole og vil nu optrappe sin egen karriere.

Filskov: I 17 år har John Skou været ansat som musiklærer på Filskov Friskole.

Men alting har en ende, og for John Skou bliver fredag den 25. juni enden på hans mangeårige virke på friskolen i Filskov som ansat lærer.

- Jeg blev da ked af det, da jeg fik beskeden, men jeg har ingen bad feelings. Jeg kommer til at savne det. Der har været mange skønne elever og Filskov Friskole er en skøn skole. Nu bliver der så plads til den gamle drøm om at spille musik, og jeg kommer ikke til at kede mig, men nu ser vi hvad der sker, siger 57-årige John Skou.

Annonce

Han kommer dog ikke helt til at undvære skolen i byen, hvor han selv bor. John Skou skal nemlig fortsat undervise i elbas, kontrabas, guitar og sammenspil i Billund Musikskole, hvor der er en del undervisning, der foregår på Filskov Friskole. Det bliver så bare musikskoleeleverne, som fremover fortsat vil kunne nyde godt af den erfarne musiker og undervisers store kompetencer indenfor musik og samspil.

Han har undervist, siden han blev færdig på seminariet i 1990, så der har været mange elever forbi John Skous klaver og bas i løbet af årene.

Debut som sanger

Ved siden af undervisningen har John Skou gennem årene været involveret i et hav af musikalske projekter. Han spiller med i flere forskellige konstellationer, blandt andet med "Flottenheimers", hvor de er fem mand, der tager ud og spiller festmusik. Desuden skal han i år for tredje år spille julekoncert med Karina og hendes drenge. Og John Skou kan også selv hyres som festmusiker. I mange år har han også været kapelmester for Grindsted Amatørscene, GAS, og vil fortsat være det.

Efter sommerferien vil John Skou skrue op for blusset i sin egen musikalske karriere. Foto: Jan Kronvold

- Så fik jeg forleden debut som sanger, da jeg for første gang stod som solist på plakaten. Det foregik i Musikhuset i Esbjerg. Det gik godt, og det vil jeg gerne gøre mere i, siger John.

Men udover undervisningen i musikskolen bliver hans nye fokus på "Revysangens Genklang", hvor han sammen med Birgitte Antonius tager land og rige rundt og spiller og synger gamle revyviser. Det har parret haft stor succes med siden 2018 i tre forskellige udgaver.

- Det er klart, at der bliver et andet pres på nu, hvor jeg helst skal have et vist antal jobs om måneden. men jeg har jo musikskolen som min basis, siger John Skou, der har undervist i musikskolen i 30 år.

Annonce

Lejlighedskomponist

Han er uddannet fra lærerseminariet i Esbjerg i 1990 og tog i 1997 den rytmiske musiklærereksamen med kontrabas som hovedinstrument på Vestjysk Musikkonservatorium.

Han spiller i dag på kontrabas, elektrisk bas, klaver og guitar.

- Jeg spiller ikke på blæseinstrumenter, men koncentrerer mig om de rytmiske instrumenter, fortæller John.

Han nøjes ikke med at spile og undervise. Han komponerer også musik, og kalder sig selv for lejlighedskomponist.

Selv har han en meget bred musiksmag og hører gerne både klassisk, jazz og popmusik. Der er dog genrer, som han ikke er så vild med.

Annonce

Musikalske spor

- Techno og rap siger mig ikke rigtig noget, erkender John.

Han håber - og tror på - at han har fået sat nogle musikalske spor i sin undervisning af de mange elever gennem de mange år.

- Jeg tror, at jeg har været med til at gøre en forskel for dem, og at de har fået noget med. Jeg ved, at der er flere af mine elever, som er gået videre med musikken på en eller anden måde, siger John Skou.

Selv har han helt bogstaveligt altid haft mange strenge at spille på, og derfor er han heller ikke så nervøs for, hvad fremtiden bringer.

- Nu prøver jeg at skrue op for musikken, men jeg er glad for, at jeg har et net under, siger John Skou.


Nu bliver der så plads til den gamle drøm om at spille musik, og jeg kommer ikke til at kede mig, men nu ser vi hvad der sker

John Skou, underviser og spillemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce