Annonce
Ugeavisen Grindsted

Smittespredning: Ingen leg på legepladser ved kommunale institutioner

Der må ikke være leg på legepladser ved kommunale institutioner, siger Billund Kommune. Fotoet er et arkivfoto, og personerne på billedet har således ikke noget med historien at gøre. Arkivfoto: Martin Ravn
Billund Kommune siger nej til leg på legepladser ved kommunale institutioner under coronakrisen.
Annonce

Billund Kommune: Man må ikke bruge legepladserne ved de kommunale institutioner, mens Danmark er lukket ned.

Det har Billund Kommune besluttet i et forsøg på at mindste smittespredning af covid-19 blandt børn og unge.

Allerede i løbet af torsdag i sidste uge lukkede alle kommunale haller og centre ned for at følge regeringens anbefalinger om at undgå at mødes i forsamlinger. Selvejende haller og centre samt foreningerne fulgte op og aflyste straks alt.

Med både skoler, daginstitutioner og kultur- og idrætsfaciliteter lukket er der dæmpet godt op for smittefaren i Billund Kommune, men hvis det skal være rigtig godt, kræver det hjælp fra borgerne også, mener kommunen.

Med det hensyn for øje har kommunen sagt nej til forespørgsler om, hvorvidt legepladserne ved de kommunale institutioner må bruges i den periode, hvor skoler og dagtilbud er lukket.

- Der er gode råd fra sundhedsmyndighederne om at mødes udenmfor og kun i helt små grupper og holde afstand og dermed kan man stadig have en aftale med sin bedste ven eller veninde, eller løbe en tur to eller tre sammen, men man skal undgå at lave større grupper der mødes, siger Ann Charlotte G. Vilstrup, formand for børneudvalget i Billund Kommune, via en pressemeddelelse.

Politiet og SSP holder også i Billund Kommune øje med det offentlige rum for at rådgive børn og unge mod at samles i større grupper, men kommunen opfordrer forældre til at snakke med børn og unge og give dem gode råd hjemmefra om at passe på sig selv og andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce