Annonce
Ugeavisen Grindsted

Snart vil lille landsby have hele seks ladestandere til elbiler: - Om få år bliver vi fravalgt, hvis der ikke er lademuligheder

Vesterhede Bed & Breakfast ved Vesterhede har plads til 51 overnattende gæster, og stedet har desuden to større sale med plads til fester. Inden længe kan Lis og Henning Kristensen også tilbyde deres gæster at oplade deres elbil på stedet. Arkivfoto: Joan Karlsen.
Hvis et Bed & Breakfast på landet skal være attraktivt, skal det være muligt at oplade sin elbil. Det mener indehaverne af Vesterhede Bed & Breakfast, som nu vil etablere seks ladestandere til elbiler.

Vesterhede: Inden længe vil der også uden for de større byer være mulighed for at få ladet sin elbil op. Vesterhede Bed & Breakfast, som ligger på Vesterhedevej 33, har fået tilskud fra LAG Vejen-Billund til at opstille seks ladestandere, så de besøgende kan få strøm på deres elbil.

- Vi har vurderet, at når vi ligger et godt stykke ude på landet og dermed langt fra ladestandere, vil vi om få år blive fravalgt, hvis der ikke er lademuligheder. Det er på samme måde, som man for 10 år siden blev fravalgt, hvis man ikke havde ordentligt internet. Det er der ingen, der spørger om længere, for det har alle, og sådan tror jeg, at det bliver med ladestandere, fortæller Henning Kristensen, der sammen med hustruen Lis har drevet Vesterhede Bed & Breakfast siden 2014.

Flere kommer i elbiler

Udover danskere er det især nordmænd, svenskere og hollændere, som frekventerer overnatningsstedet i Vesterhede. Her har Lis og Henning Kristensen kunnet konstatere, at flere og flere mennesker kører i elbiler.

LAG Vejen-Billund

LAG står for Lokale Aktions Grupper, og er lokalforankret forening, der administrerer EU-midler til støtte for udvikling og innovation i lokalsamfundene. Borgere, foreninger og erhvervsdrivende kan søge udviklingsmidler fra LAG.

LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi fokuserer på erhvervsudvikling og attraktive levevilkår uden for Grindsted by. Specifikt støtter LAG Vejen-Billund projekter og aktiviteter med følgende mål:

  • Fastholde og etablere arbejdspladser igennem etablering og videreudvikling af mikrovirksomheder.
  • Styrke samarbejdet mellem erhvervs- og turismeaktører igennem nationale og internationale samarbejdsprojekter.
  • Skabe attraktive faciliteter og igangsætte aktiviteter i landdistrikterne til glæde for borgere og turister.

- Vi har haft besøg af elbiler, og vi oplever, at flere og flere danskere kommer i elbiler, så vi føler, at der er et behov. Det er måske stort lige nu, som det vi stiller an, men når man laver sådan noget, gør man det også, så det rækker et stykke ud i fremtiden, siger Henning Kristensen.

Det har til tider givet lidt udfordringer, når gæsterne har villet oplade deres elbil til næste dag.

- Vi har lidt forskellige stik udendørs, og så kommer folk og sætter deres mormor-lader i. Det giver to problemer, for dels er vores ledningslet ikke beregnet til at trække så meget strøm i så lang tid, og dels koster det strøm nogle penge, og den regning ender her hos os, siger Henning Kristensen.

Annonce

Mange sengepladser

Vesterhede Bed & Breakfast har 51 sengepladser, og stedet har desuden to festsale, hvor der er plads til henholdsvis 80 og 100 mennesker. Det er derfor ikke udelukkende turister med Legoland eller Wow Park for øje, som overnatter i Vesterhede.

Lis og Henning Kristensen har siden 2014 drevet Vesterhede Bed & Breakfast ved Vesterhede. De oplever, at flere og flere mennesker kommer kørende i elbil, og de vil derfor give mulighed for at lade elbilen op. Arkivfoto: Jan Kronvold.

- Der er mange fester, hvor en del mennesker overnatter. Det kan også være familieweekender, hvor folk samles tre-fire generationer fra nær og fjern i en hel weekend, fortæller Henning Kristensen.

LAG Vejen-Billund har givet tilsagn om at støtte med 123.500 kroner til etableringen af de seks ladestandere. Det beløb svarer til halvdelen af den forventede pris for etableringen.

Vi har vurderet, at når vi ligger et godt stykke ude på landet og dermed langt fra ladestandere, vil vi om få år blive fravalgt, hvis der ikke er lademuligheder.

Henning Kristensen, indehaver, Vesterhede Bed & Breakfast
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce