Annonce
Ugeavisen Grindsted

Stærkt forsvar sikrede sejren i Nordjylland: Grindsted hænger stadig på i toppen af 1. division

Grindsted mod Vendsyssel i håndbold i 1. division, 27. februar 2021. Thomas Theilgaard
Da Grindsted fik forsvaret indstillet efter den måde, som Elitesport Vendsyssel spillede, blev forskellen på holdene større og større. Efter en tæt 1. halvleg, lagde Grindsted afstand efter pausen og vandt med forholdsvis sikre 29-21.

Grindsted: Det tog lidt tid at få knækket forsvarskoden, men da gåden først var løst, var der ingen tvivl om udfaldet af kampen mellem Grindsted GIF og Elitesport Vendsyssel. Efter en god 2. halvleg kunne Grindsted i kraft af en sejr på 29-21 tage to point med hjem fra Nordjylland.

Tidligt i kampen tydede intet ellers på, at Grindsted skulle ende med at vinde stort. Hjemmeholdet var i teten og var gennem det meste af 1. halvleg foran med en enkelt pind eller to. Først til allersidst i halvlegen fik Thomas Theilgaard bragt Grindsted i front, og efter pausen kom det til at se helt anderledes godt ud.

- Vi får justeret vores forsvarsspil rigtigt godt, så vi fanger mange af deres indspil, som vi får løbet kontra på. Det ender med at knække dem, at de ikke kan åbne vores forsvar, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen, som især er glad og tilfreds med indsatsen efter pausen.

Annonce

I begyndelsen af 2. halvleg var der ellers begyndende panderynker på Grindsted-bænken, da både Bjarke Nybo Jørgensen og Rolf Ravn blev sat ud af spillet med henholdsvis en flækket læbe og en albue i hovedet. Begge kom dog tilbage på banen og var med til at køre sejren i hus.

Nicklas Bjørn var Grindsteds bedste

Grindsted klarede sig især godt i defensiven, og i løbet af 2. halvleg lykkedes det blot nordjyderne at score otte gange. Det er ikke nok, hvis man gerne vil have point.

- Det er et hold uden de helt store skytter, men de går virkelig mod mål. Det skulle vi lige finde ud af, hvordan vi skulle håndtere, siger Flemming Pedersen, der er meget tilfreds med, at det undervejs i kampen lykkedes at foretage de nødvendige rettelser i taktikken, så der endte med at blive god forskel på holdene.

De scorede for Grindsted

Tobias Rasmussen - 6 mål.

Frederik Nielsen - 5 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Thomas Theilgaard - 2 mål.

Jakob Villemoes Larsen - 2 mål.

Rolf Ravn - 2 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 2 mål.

Christian Wetche - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 1 mål.

Kristoffer Jessen - 1 mål.

- Det var ikke nogen kæmpe håndboldkamp, men vi fik reguleret nogle ting rigtigt godt. Der kom små justeringer, som gjorde, at forsvaret stod lidt mere sikkert, og at vi fik det kapitaliseret over i kontrafasen. Så det var en god, solid forsvarskamp, hvor især Nicklas Bjørn virkelig steppede op, siger Grindsted-træneren.

Annonce

Et bedre hold

Elitesport Vendsyssel har ellers leveret solide resultater og er under alle omstændigheder et klart bedre hold end sidste sæson, hvor kun en corona-suspendering af de lavere rækker reddede holdet fra nedrykning.

- De har i hvert fald en langt bedre moral og en anden tilgang. De var helt ligeglade med, at de havde tabt med 12 eller 13 mål til os i sidste sæson. De kørte bare på, siger Flemming Pedersen, der kunne se fløjspilleren Tobias Rasmussen blive sit holds topscorer med seks mål.

Trods sejren er der dog områder, hvor der er plads til forbedring for Grindsted. På straffekast var Grindsted-skytterne ifølge Flemming Pedersen utrolig stabile, men desværre dækker det over, at samtlige straffekast i kampen blev brændt, da både Tobias Rasmussen, Magnus Sadova og Frederik Nielsen missede fra syv meters afstand.

- Det er åbenbart svært, for det var tre meget dygtige spillere, som brændte, konstaterer Flemming Pedersen og indrømmer, at det ikke er en ideel statistik.

Straffekast har gennem hele sæsonen været en udfordring for Grindsted. Der er ganske enkelt blevet brændt for mange af de straffekast, som Nicolaj Svalastog i sidste sæson sendte i nettet med usvigelig sikkerhed.

Grindsted GIF spiller igen på lørdag, hvor holdet hjemme i Lynghallen tager imod Roskilde Håndbold. Den kamp bliver fløjtet i gang klokken 16.

Vi får justeret vores forsvarsspil rigtigt godt, så vi fanger mange af deres indspil, som vi får løbet kontra på. Det ender med at knække dem, at de ikke kan åbne vores forsvar.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

De 9 Læsninger i Grindsted Kirke skubber til traditionerne: Stig Møller har komponeret sin første messe for kor og orkester

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Coronafrygten har fået Anni til at forlade sit elskede job i børnehaven

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 3. december

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

DM-hattrick af Siv

Ugeavisen Grindsted

Grindsteds handelsformand trænger sådan til en julefrokost: - I 2022 må det altså lykkes!

Ugeavisen Grindsted

Ny koncert med Michael Falch

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 2. december

Ugeavisen Grindsted

Nu skal søn drive virksomhed med over 60 ansatte: Faren er også kendt fra politik

Ugeavisen Grindsted

Der er stor efterspørgsel på Majas private lektiehjælp: Under nedlukningen fik hun travlt

Ugeavisen Grindsted

Ny privatrådgiver i Vestjysk Bank Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Folk strømmer til det store filmlærred: Biograf sælger flere billetter end før corona

Ugeavisen Grindsted

Corona slipper langsomt sit tag i Hejnsvig: Sådan ser det ud i dit sogn

Ugeavisen Grindsted

Pommes frites-olie gav ild i lejlighed

Ugeavisen Grindsted

Moorten pakker modermælkserstatning - men ville gerne arbejde mere: I fritiden vasker han nu vinduer, fliser og tage

Annonce