Annonce
Ugeavisen Grindsted

The Classic Barber: Grindsted har fået en gammeldags barber

Det er Anwer Najem, til venstre, der står bag den nye barbershop i Borgerade 20. Han bliver her klippet af frisør Ahmad Alalat. Foto: Jan Kronvold
Den 1. juni åbnede der en ny frisørsalon i Borgergade 20. Det er Anwer Najem, der har åbnet The Classic Barber, hvor man både kan blive barberet og klippet, som det foregik i 1950'erne.

Grindsted: Tirsdag den 1. juni åbnede der en ny frisørsalon i Borgergade 20.

Det er The Classic Barber, der ikke en helt almindelig salon, men en salon af den gammeldags slags, som i 1950'erne, hvor mænd kan få studset skægget eller blive barberet med en ragekniv og samtidig klippet, som man ønsker det.

Det er 28-årige Anwer Najem fra Vejle, der står bag den nye salon, der er indrettet med masser af retroskilte på væggene, som passer godt ind i den tidslomme, som Anwer Najem gerne vil holde sin salon. Indretningen er dog ikke helt færdig endnu, da der stadig er ting, som ikke er nået frem på grund af corona.

Annonce

- Det er en barbershop, hvor kunderne kan blive klippet og barberet efter de gammeldags metoder. Vi vil gerne skille os ud, og give folk en oplevelse og dejlig afslapning, siger Anwer Najem.

I første omgang bliver det dog ikke ham, der skal klippe kunderne, da han endnu ikke er udlært frisør. Det bliver den 18-årige frisør Ahmad Alalat fra Vejle, der kommer til at svinge saks og ragekniv.

I lære

-Jeg har altid interesseret mig for at klippe og ordne hår, så jeg er kommet i lære hos Ahmad, fortæller Anwer.

Han regner med at kunne klippe de første kunder om nogle måneder.

- Hvis man har lysten og er koncentreret, så kan man hurtigt lære det, mener Anwer.

Hans læremester er indtil videre godt tilfreds med sin elev.

- Der er ting, der er lidt svære, men han skal nok lære det, siger Ahmad, der oprindelig er fra Syrien, men har været i Danmark i seks år.

Ejeren af The Classic Barber i Borgergade, Anwer Najem, til venstre, er i lære hos Ahmad Alalat. Foto: Jan Kronvold


Så indtil videre må Anwer Najem nøjes med at styre barbersalonen og suge til sig, når Ahmad er i gang.

Han fik idéen om at åbne en gammeldags barbersalon for halvandet år siden.

- Jeg har jo set, at de gammeldags barbersaloner er blevet populære. I Vejle er der tre-fire stykker. Så jeg har gået og ventet på, at coronaen skulle stoppe, så vi kunne komme i gang. Jeg så, at der ikke var sådan et sted  Grindsted, men det synes jeg at byen skulle have, siger Anwer.

Annonce

Spillet fodbold i Grindsted

Han er oprindelig fra Irak, men har været i Danmark siden 2001. Han har boet i Ny Nørup, gået i skole i Bredsten og har spillet fodbold i Grindsted.

Den 1. juni var det som nævnt første åbningsdag i salonen, og det gik over forventning, erklærer de begge to.

- Der var kunder hele tiden. Der var både unge og ældre. Nok fra omkring 20 år og op. Der var rigtig mange unge, fortæller Anwer Najem.

The Classic Barber har åbnet fra mandag til fredag fra klokken 10 til klokken 17 og fra klokken 10 til klokken 14 om lørdagen.

- Man kan godt komme direkte ind fra gaden og se, om der er plads. Men det er bedst at bestille tid, så er man sikker på, at vi har tid, siger Anwer.

Det bliver også muligt at købe lidt af produkter, som man brugte da farfar var ung.

- Vi sælger lidt produkter. Så ser vi, hvordan kunderne reagerer på det, siger Anwer Najem.

I anledning af åbningen er der 50 procent rabat på hele den første booking. Hvis man samtidig booker en ny tid inden man går, så får man 25 procent på hele næste behandling.

Tilbuddet gælder for alle kunder hele juni.


Det er en barbershop, hvor kunderne kan blive klippet og barberet efter de gammeldags metoder

Anwer Najem, The Classic barberAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce