Annonce
Ugeavisen Grindsted

Tilfældig pakketjans vakte ny interesse: Nu åbner Lotte sin egen blomsterbutik

Blomsterbutikken bliver 20 kvadratmeter stor, og Lottes mand, Jon Kræmer, der er smed, har bygget det af genbrugsmaterialer. Lotte Habekost Kræmer vil sælge både buketter, planter, sammenplantninger, bårebuketter og tørrede blomster. Brudebuketter har hun endnu ikke kastet sig ud i at binde, men måske kommer det. Hun skal også levere fast til Dagli'Brugsen i Hejnsvig. Foto: Mai Møller Christensen
Lotte Habekost Kræmer glæder sig til livet som selvstændig med egen blomsterbutik.

Hejnsvig: En stor flettet blomst uden på et nybygget træhus vidner om, at der her åbner en helt ny blomsterbutik på adressen Billundvej 36 i Hejnsvig.

Da avisen er på besøg er der byggerod rundt om træhuset, der ligger lige foran gården, hvor Lotte Habekost Kræmer og hendes mand og tre børn bor, og der knokles med at få det sidste på plads, men det begynder at se mere end lovende ud, og da avisen møder Lotte Habekost Kræmer, er hun netop på vej til at hente det fine nylavede skilt, som skal stå nede ved vejen og vise kunderne op til butikken. "Fredenslyst Flowers" hedder butikken.

- Vi har talt meget om det med, at butikken ikke komme til at ligge inde i byen, men jeg tror ikke, det bliver noget problem. Man skal jo kun køre få hundrede meter ud af Hejnsvig, så er man der, og til gengæld er parkeringsmulighederne gode, og jeg vil holde åbent fra 9 til 21, hvor timerne mellem 16 og 21 så er med selvbetjening, og hvor man betaler med Mobilepay, forklarer den 34-årige nyslåede selvstændige.

Annonce

Selv var jeg lidt skeptisk, for det kræver jo meget at få sit eget, men han troede på mig, og så tænkte jeg: Okay. Nu gør jeg det altså!

Lotte Habekost Kræmer

Hun slår også fast, at bårebuketter og andre bestillingsvarer kan blive leveret, så kunderne slet ikke behøver køre ud forbi hende, men blot kan afgive bestilling.

Blomster på hjernen

Det lå ellers ikke i kortene, at Lotte Habekost Kræmer skulle blive selvstændig med en blomsterbutik. Hun er butiksuddannet i Dagli'Brugsen i Hejnsvig og arbejdede der, da blomsterafdelingen pludselig behøvede en hjælpende hånd.

- Først skulle jeg bare hjælpe med at pakke blomsterne, og jeg vidste da heller ikke noget særligt om blomster. Men så kom jeg mere og mere ind i det og lærte at binde buketter og lave dekorationer og sammenplantninger, og jeg fandt ud af, at jeg trivedes med det. Til sidst var det mig, der stod for blomsterafdelingen, forklarer Lotte Habekost Kræmer.

De afskårne blomster bliver bestilt online og kørt op fra Holland, og her er Lotte Habekost Kræmer særligt spændt på, om hun kan lære at ramme rigtigt i forhold til efterspørgsel, mængde og holdbarhed. Hun vil købe de lidt dyrere blomster, så hun kan stole på en længere holdbarhed, men rammer hun forkert og må smide mange blomster ud, vil det fra nu af betyde et tab for virksomheden. Foto: Mai Møller Christensen

Midt i det hele blev hun gravid med sin yngste datter og fik nogle komplikationer under graviditeten, så hun ikke kunne arbejde. Under hendes fravær lukkede Dagli'Brugsen blomsterafdelingen ned, og så var det, hun blev nødt til at tænke ud af boksen.

- Jeg havde ikke længere lyst til andet end blomster, og så foreslog min mand, at jeg blev selvstændig med min egen butik herhjemme. Selv var jeg lidt skeptisk, for det kræver jo meget at få sit eget, men han troede på mig, og så tænkte jeg: Okay. Nu gør jeg det altså! smiler hun.

Annonce

Børnene kan komme hjem

Sammen har parret Jeppe på ni år, Ida Marie på seks år og lille Olivia på ét år. Håbet er, at ved at have blomsterbutikken hjemme, er der mere ro på og mere overskud til, at børnene kan være en del hjemme. De store børn kan i hvert fald komme hjem fra skole og selv tulle rundt i huset, mens mor er lige inde ved siden af.

- Vi kunne mærke under coronanedlukningen, hvor godt det var for vores børn at få lov at være en masse hjemme. Det gav dem mere overskud, og det satte tanker i gang hos Jon og jeg. Men det er selvfølgelig spændende, hvordan det reelt bliver, når jeg også skal stå med varebestillinger, rengøring og alle mulige ting, ler Lotte Habekost Kræmer.

Fredenslyst Flowers åbner 1. september. Fredag den 3. september serveres der kransekage mellem klokken 14 og 17 for at markere åbningen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bridge begynder igen på fredag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

33-årig kørte bil uden at have kørekort

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jakkeindsamling: Kom ind til Sport 24 med din gamle jakke og støt Røde Kors

Ugeavisen Grindsted

Bedre vilkår for de sociale væresteder

Ugeavisen Grindsted

Test når det giver mening

Ugeavisen Grindsted

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Rotary Klub støtter nødstødte familier

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Nødvendig udskiftning på kirkeministerbænken

Ugeavisen Grindsted

Kom og prøv at køre grønt

Ugeavisen Grindsted

Afgående byrådsmedlem er ny formand for integrationsforening

Ugeavisen Grindsted

Badawi åbner ny bod på street food: De milde øjne bag disken har set de mest forfærdelige ting

Ugeavisen Grindsted

Se her, hvem der er med i kampen om Rødder og Vinger-prisen

Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Ældre Sagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Annonce