Annonce
Ugeavisen Grindsted

Tradition markeres i år i stilhed

I år foregår kransenedlæggelsen ved de faldne soldaters grave på Grindsted Kirkegård i stilhed. Her er det fra højtideligheden i 2020. Arkivfoto: Jan Kronvold
I år foregår kransenedlæggelsen for de fem mindegrave på Grindsted Kirkegård i stilhed på grund af corona.

Grindsted: Det er blevet en tradition at lægge blomster hvert år på de fire fredede mindegrave for Kay Schiørring, Arne Hansen, Palle Hansen, Søren Bojsen, Eigil Krogh Pedersen, Knud Børge Madsen og Laust Nielsen på Grindsted Kirkegård.

De var alle grindstedborgere, som gav deres liv under den tyske besættelse fra 1940 til 1945, mens Laust Nielsen faldt i 1864 ved Vorbasse.

I år har Forsvarsbrødrene for Grindsted og Omegn og Besættelsessamling Grindsteds Venner besluttet at markere kransenedlæggelsen i stilhed grundet situationen omkring corona og det skærpede forsamlingsforbud, lyder det i en pressemeddelelse fra Jørgen V. Mark, Ib Møller Nielsen og Kurt Nørgaard.

Annonce

Men minderne og personerne bag er ikke glemt. I år markeres det ved, at der bliver lagt blomster i løbet af dagen.

- Vi håber på, at vi til næste år igen må kunne vende tilbage til vanlig markering med et større arrangement den 4. maj på såvel Grindsted Kirkegård som i kirken, siger de tre i pressemeddelelsen.

De opfordrer til, at vi sammen, men hver for sig, tænder lys i vinduerne ud mod gaden den 4. maj om aftenen og derved markere et stærkt og levende minde for de, som vi mistede under besættelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce