Annonce
Ugeavisen Grindsted

Trods corona: Mange nye virksomheder i år

Tømrermester Jesper Holdt Mikkelsen i Grindsted er en af de mange i Billund Kommune, der er blevet selvstændige i år. Jesper gik i gang med sit nye firma i juli. Foto: Jan Kronvold
Fra den 11. marts til nu er der stiftet flere enkeltmandsvirksomheder end i samme periode sidste år. I Billund Kommune er antallet steget med 24,1 procent, viser ny analyse.
Annonce

Iværksætteri: I Billund Kommune har interessen for at starte egen virksomhed været stor i 2020.

Faktisk så stor, at antallet af iværksættere er steget med 24, 1 procent i forhold til året før.

Det var der ikke mange der havde forudset, da statsminister Mette Frederiksen (S) i marts lukkede store dele af Danmark ned på grund af cirona.

For straks efter fulgte en kraftig opbremsning i antallet af nystiftede virksomheder.

På landsplan faldt antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder i resten af marts med hele 34 procent, og i april faldt antallet med 14 procent.

Men den negative tendens stoppede, og en helt ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero viser, at antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder fra den 11. marts til den 7. december på landsplan er 1,5 procent højere end i samme periode sidste år.

- I et år, som har budt på masser af dårligdomme, er det en virkelig positiv december-nyhed. Vi har brug for, at der bliver stiftet nye virksomheder, som kan tænke anderledes og udfordre det eksisterende marked. Jeg har fuld respekt for de nye iværksættere, der giver det et skud nu, og for de gamle iværksættere, som måske vender tilbage, fordi de ser muligheder i dette nye marked, siger Martin Thorborg, iværksætter og administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Thorborg blev meget nervøs for dansk iværksætteri, da coronakrisen for alvor ramte i foråret.

Annonce

Mange nye webshops

- Antallet af nye enkeltmandsvirksomheder kan være positivt påvirket af, at man ikke længere kan stifte et iværksætterselskab (IVS). Men det er samtidig interessant, at så mange vælger en selskabsform, hvor man hæfter personligt, midt i en pandemi. Det er absolut positivt, og det tyder på, at iværksætterne er optimister, mener Thorborg.

En af coronakrisens konsekvenser var, at mange butikker lukkede for en periode, og at danskerne er blevet opfordret til at holde sig hjemme så meget som muligt.

Derfor er det ikke overraskende, at antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er steget i en række brancher, som beskæftiger sig med e-handel.

- Mens mange har forbandet nedlukningen og den stigende isolation langt væk, har andre set en pludseligt opstået forretningsmulighed. Derfor giver det god mening, at der er kommet flere enkeltmandsvirksomheder, som sælger ting og sager online, siger Martin Thorborg.

Annonce

Billund nummer tre

Antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder, som via deres webshop sælger elektroniske apparater, er fra den 11. marts til den 7. december steget med 61 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder, som sælger blandt andet hobbyartikler og husholdningsartikler online steget pænt.

Den største stigning i antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er sket i Hvidovre Kommune. Her er der stiftede hele 52,4 procent flere enkeltmandsvirksomheder fra den 11. marts til den 7. december i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Den næststørste stigning er sket i Frederikssund Kommune, som efterfølges af Billund, Aarhus og Viborg Kommuner. I alt 35 kommuner har oplevet en stigning i antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce