Annonce
Ugeavisen Grindsted

Udbringning: Erhvervsfremme kører butikkernes varer ud til kunderne

Hans Peter Folmann og Billund Erhvervsfremme er klar til at køre varer ud for butikkerne til kunder. Arkivfoto: André Thorup
Billund Erhvervsfremme er klar med et nyt tiltag for både at støtte butikker i nød og kunder, der har svært ved at komme ud og handle. Fra mandag den 23. marts kører en varevogn rundt til de butik, der har solgt via net og telefon, og bringer varerne ud til kunderne.
Annonce

Billund Kommune: Fra mandag den 23. marts udmunder et samarbejde mellem flere sponsorer og aktører i en konkret varebil på vejene i Billund Kommune. En varebil, der skal bringe varer handlet via sociale medier, telefon og mail, ud til kunderne, der har svært ved eller ikke har lyst til at bevæge sig ud i fysiske butikker i disse coronatider.

- Vi i Billund Erhvervsfremme har arbejdet på det i en uges tid, og der har ikke været den mindste tøven fra de sponsorer, vi har spurgt ind til, siger direktør Hans Peter Folmann, der fra på mandag får stillet en helt ny varebil til rådighed fra bilforhandler Jensen og Nørgaard.

- Vi er lige gået live med tilbuddet, og vi aner ikke, hvor mange butikker, der vil være med, og hvor stor en succes, det bliver. Jeg drømmer om 50 ordrer per dag, men vi må se, hvad det giver. På denne her måde forsøger vi i hvert fald at gøre noget - både for detailhandlen og for borgerne, siger Hans Peter Folmann.

Shop i Billund Kommune bringer ud

Billund Erhvervsfremme understreger, at de ikke erstatter eksisterende udbringningsordninger.

Tiltaget er for at hjælpe de forretninger, som ikke bringer ud i forvejen. Som kunde skal man for at benytte ordningen blot gå ind på den enkelte butiks Facebookside eller hjemmeside eller ringe, for at finde ud af, om de er med i ordningen. Er den det, ringer man til butikken, bestiller varer og betaler via MobilePay.

Sker det inden klokken 15.00, bliver varerne leveret gratis næste dag – direkte til døren af Shop i Billund Kommune bringer ud.

Annonce

Ikke mange ekspeditioner

Formanden understreger vigtigheden af, at alle står sammen lokalt, så der også er butikker, når coronavirussen er drevet over.

- Lige nu har butikkerne ikke ret mange ekspeditioner. Kan de med det her tiltag hæve omsætningen med bare 20 eller 30 procent, kan det være med til at hjælpe dem igennem det her, siger Hans Peter Folmann, der konstaterer, at sponsorater til projektet fortsat er velkomne.

Annonce

Støtte i langvarig proces

Fredag middag reagerede Uffe Hansen fra Piper prompte, da meldingen om projektet, der hedder "Shop i Billund Kommune bringer ud", blev meldt ud til Billund Erhvervsfremmes medlemmer:

- Vi er så heldige, at vi ikke er så hårdt ramt som mange andre lige nu. Vores gode kunder støtter os, og vi kan holde den kørende i et par måneder, siger Uffe Hansen.

Piper er et mindre reklamebureau med ti ansatte, der fremstiller diverse ting til virksomheder - fra den lille håndværker til den store fabrik:

- Det, der gør os specielle, er, at vi har en maskinpark i eget hus. Vi kan sætte en produktion i gang med det samme, og det har vi gjort, siger Uffe Hansen, der leverer klistermærker til butikkerne, der skal være med i ordningen.

- Jeg tror, vi er nødt til at gøre noget, for det her bliver højst sandsynligt en langvarig proces. Vi skal huske at handle lokalt, for hvis butikker først må lukke, så kommer de nok ikke igen, og jeg har ikke lyst til, at mit hus falder 20 procent i pris, fordi Billund eller Grindsted bliver lavet om til en soveby.

De første varer er allerede klar til udbringning. PR-foto: Billund Erhvervsfremme
Et nyt koncept i Billund Kommune er på vej: Shop i Billund Kommune bringer ud - en grati leveringsservice indgået mellem diverse sponsorer for at støtte det lokale erhvervsliv. Illustration: Billund Erhvervsfremme
JydskeVestkysten kører samtidig en kampagne for at opfordre folk til at handle lokalt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce