Annonce
Ugeavisen Grindsted

Udstilling: Se Brittas billeder i Magion

Britta Jensen foran nogle af de akvareller, der kan ses i Magion frem til nytår. Foto: Jan Kronvold
Frem til nytår udstiller Britta Jensen fra Hoven et lille udvalg af sine billeder i Magion. Der er både akrylbilleder, akvareller og kultegninger.
Annonce

Grindsted/Hoven: For 67-årige Britta Jensen fra Hoven findes der ikke noget bedre, end når hun arbejder ved sit lærred, og rigtig kan fordybe sig i arbejdet med farver og pensler.

- Det er meget meditativt, og tiden flyver bare af sted. Det er en god måde at koble af på, mener Britta Jensen.

Hun har taget et lille udvalg på 25-30 billeder med i Magion, hvor de vidt forskellige billeder kan beundres frem til nytår.

- Jeg har altid været glad for at komme i Magion. Jeg har tit besøgt både biblioteket og svømmehallen. For et par år siden udstillede jeg også billeder, og der solgte jeg da lidt. Der er en masse, der ser mine billeder, og jeg håber, jeg også kan sælge lidt denne gang, siger Britta Jensen.

Hun arbejder både med akryl, akvarel og kul. Hun har tidligere malet med olie, men på grund af den lange tørretid er hun gået helt bort fra det.

- Jeg har stort set altid malet og tegnet. Jeg holdt så pause i nogle år, mens børnene var små, og nu har jeg fået tid til det igen, og i dag foretrækker jeg at male med akryl, fortæller Britta Jensen.

Annonce

Elsker stærke farver

Hun maler meget - i hvert fald hver uge i de rum i huset, hvor der tidligere var børneværelser, men som Britta nu har indrettet til malerværksted.

- Jeg har ingen bestemt stil. Det har jeg det lidt svært med. Jeg maler både abstrakt og ud fra hovedet - altså det jeg ser. Jeg kan godt lide stærke farver og jeg kan også godt lide at male croquis. De menneskelige kroppe er skulpturelt flotte, mener Britta Jensen.

De mange farver, som naturen kan byde på i øjeblikket er lige guf for Britta Jensen, der hver dag går ture med sin hund i naturen i Hoven.

Britta Jensen elsker stærke farver. Foto: Jan Kronvold

- Der er et dejligt område med en å, og jeg tager tit billeder, som jeg derefter maler efter. Jeg sætter mig også somme tider udenfor med mit staffeli, men jeg kan nu bedst lide at stå i værkstedet, siger Britta Jensen.

2020 har været et mærkeligt år, også for Britta Jensen, hvor mange af de ting, som hun normalt plejer at deltage i, ikke har kunnet lade sig gøre på grund af corona.

Annonce

Maler helst alene

- Jeg plejer at være i Ringkøbing hvert år - i "Kunstnerstræde" - hvor jeg står med mine billeder hver mandag i nogle måneder. Der sælger jeg en del, men der har jeg ikke været i år. Ellers sælger jeg lidt til venner og bekendte. Hjemme i Hoven har jeg et tomt butikslokale, hvor jeg udstiller mine billeder, fortæller Britta Jensen.

Hun har tidligere prøvet at stå og male med andre, men det duede ikke rigtig for Britta.

- Jeg kan nok bedst lide at male for mig selv. Jeg kan bedre fordybe mig, når jeg er alene, mener Britta Jensen.

Britta Jensen

Britta Jensen er 67 år og fra Hoven.

Hun har tidligere udstillet sine billeder i Magion, ligesom hun tidligere har udstillet andre steder. Blandt andet i Café Tankefryd i Brande, lige som hun også har været med på en censureret udstilling.

Hendes billeder kan ses i Magion frem til nytår.

Britta Jensen kan træffes på telefon: 2096 7914, hvis der er et eller flere billeder, der falder i smag.

Inden hun gik på pension var hun social og sundhedshjælper i Hoven i 20 år. Hun bor i dag alene med sin hund, der er en krydsning mellem en labrador og en basset. En meget stor del af hendes tid bliver brugt på den altoverskyggende hobby, malekunsten, men der bliver også tid til at deltage i læsekredse og nogle klubber.

Så har hun fire børn og lige så mange børnebørn, der bor i Hoven, Vejle og Ølgod, som hun også tager sig tid til at være der for.


Jeg kan nok bedst lide at male for mig selv. Jeg kan bedre fordybe mig, når jeg er alene

Britta Jensen, udstiller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce