Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ugens Portræt: Købmanden Benny siger aldrig nej til en god handel

Benny Petersen er oprindelig fra Grindsted, men bor i dag ved Tørring. Han passer selv Bladcentralen og det giver en arbejdsuge på omkring 60 timer. Foto: Chresten Bergh

Bladcentralens ejer, Benny Pedersen, passer selv butik 60 timer om ugen.

Annonce

Grindsted: For ti år siden overtog Benny Pedersen, hans thailandske kone, Malairak, og hans mor Bladcentralen efter Rosa Petersen.

De første år var det Benny Pedersens mor og kone, der stod for kiosken på Birketorvet. Men den kørte ikke som Benny Pedersen gerne ville have den til. Derfor tog han selv styringen med Bladcentralen for tre år siden, og der er sket en masse på den relativt korte tid.

- Der er mere købmand i mig end der er i min mor og min kone. Jeg handler kun med varer, jeg kan få til gode priser, siger Benny Pedersen.

Hans kone hjælper dog ind i mellem til om lørdagen, men hun har fået fuldtidsjob på en fabrik i Vejle, og der er ingen ansatte i Bladcentralen. Det betyder, at han selv passer kiosken 60 timer om ugen.

Han er 50 år og født i Grindsted. Han gik på Vestre Skole til 3. klasse, hvorefter familien flyttede fra området. I dag bor han ved Tørring. Men hans mor bor stadig i Grindsted, så han har bevaret kontakten til fødebyen.

- Mine forældre drev kiosk i Østbirk, så jeg er vokset op med det der købmand-gen. Jeg har altid elsket at købe og sælge ting, og jeg gør det stadig. Hjemme har jeg blandt andet tre motorcykler, som jeg er kommet til at købe, og hvis prisen er rigtig, så er de også til salg, siger Benny Pedersen.

I sin sparsomme fritid i hjemmet ved Tørring er Benny Pedersen er i fuld gang med at renovere huset, som en en gammel sag fra 1870.

Annonce

I gang i 12 år

- Det har jeg været i gang med siden vi købte det. Det er 12 år siden, og jeg er nået til badeværelset, fortæller Benny Pedersen.

Inden han for tre år siden kom på fuld tid - og lidt til - i Bladcentralen på Birketorvet arbejdede Benny Pedersen hos DSV Fragtterminal i Horsens som lagerarbejder. Her var han i 10 år inden købmanden for alvor tog over.

Og i dag kan man nemt få det indtryk, at Bladcentralen i høj grad er blevet en mindre købmandsbutik - i hvert fald for en del ældre borgere. Uden avisens besøg var der flere ældre, der kom og handlede både kaffe og andre fornødenheder. For i den lille kiosk kan man købe både køkkenruller, kaffe, vin i flasker og bokse, kort, aviser, lidt legetøj og ikke mindst tobaksvarer og alt til e-cigaretter og meget, meget andet.

- Vi har også blade fra hele Verden, som der er mange faste kunder til. Ellers er spil i dag det største i Bladcentralen. Især fredag er en travl dag. Her skal folk spille inden weekenden, fortæller Benny Pedersen.

Udover den separate spilleafdeling hos Bladcentralen er Benny Pedersen også forhandler for Danske Spil, og lodder til både Landbrugslotteriet og Klasselotteriet kan også købes i kiosken. Og har man behov for mere spil, så er der også opstillet en speciel maskine til "bettingspil" - altså væddemål på alt mellem himmel og jord. Forskellen på og spille via en app på mobilen og maskinen er, at hos Bladcentralen får man en fysisk kupon på sit spil.

- De fleste af kunderne er stamkunder, der kommer efter ugeblade, aviser, blade eller tobak, fortæller Benny Pedersen.

Hans største problem lige nu er, at han mangler plads.

- Ja, der er snart kun loftet tilbage, siger Benny Pedersen med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce