Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ungdomsgården lukker efter mere end 50 år som Grindsteds forsamlingshus

Ungdomsgården har i praksis fungeret som et forsamlingshus med fester og forskellige andre arrangementer. Billedet er taget til et vælgermøde, der blev holdt på Ungdomsgården. Arkivfoto: Alex Hermann
Det startede som et pensionat for mænd, men i mere end et halvt århundrede har Ungdomsgården fungeret som et slags forsamlingshus. Per 1. september er det slut, med mindre der bliver fundet en køber eller en forpagter.

Grindsted: I 14 år har Anton Schmidt været leder af Ungdomsgården i Grindsted. Per 1. september skal han finde et nyt arbejde.

- Det er jeg da selvfølgelig træt af, siger han.

Han har vidst det i et stykke tid. Økonomien har ikke haft det godt i det seneste år med flere nedlukninger og restriktioner resten af tiden. Hjælpepakkerne har hjulpet, men ikke hjulpet nok.

Annonce

Nu er det officielt. Ungdomsgården skal sælges eller bortforpagtes, og alle fester fra og med 1. september bliver annulleret.

Tiderne ændrer sig

Oprindeligt er Ungdomsgården oprettet af KFUM, en kristelig forening for unge mænd. Det var et pensionat, hvor mænd kunne leje et værelse og også få mad.

Behovet ebbede ud, og stedet ændrede sig til at være et slags forsamlingshus, altså en bygning til bryllupper, fester og begravelseskaffe, og hvor der også kunne være ting som fællesspisning og vælgermøder. Det eneste "ungdom" over stedet var egentlig spejderlokalerne i kælderen - og også de er væk i dag.

Ungdomsgården

  1. Ejet af "Den selvejende institution KFUM og KFUK's Ungdomsgård". Det er bestyrelsen i den selvejende institution, der har besluttet at lukke stedet per 1. september.
  2. Håbet er, at der kan findes en forpagter eller en køber, der vil drive Ungdomsgården videre.
  3. Alle aftaler efter 1. september bliver annulleret. Fra det tidspunkt har stedet ingen ansatte mere.

Aksel Lindhardt er hentet ind i bestyrelsen for at hjælpe med afviklingen og har fået formandstitlen. Han fortæller, at husets rolle nu igen ændrer sig, fordi tiderne er skiftet.

- Folks vaner ændrer sig over tid, siger han.

- De der store fester med hundrede gæster eller mere er der ikke mange af mere.

Ungdomsgården er en flot og lidt ældre bygning på Østergade. Håbet er, at den stadig skal være ramme om fester og arrangementer i fremtiden, men der skal findes en ny, der vil stå for driften. Foto: Benny Baagø

Derfor er der brug for nye ejere eller forpagtere, der kan drive forretningen anderledes, end den er blevet hidtil, mener han.

Dermed siger han også, at de mange aflysninger under coronapandemien har været det sidste søm i ligkisten - men udfordringerne var der allerede inden.


De der store fester med hundrede gæster eller mere er der ikke mange af mere.

Aksel Lindhardt er hentet ind som formand for at hjælpe med afviklingen af Ungdomsgården


Og det hjælper ikke noget, at samfundet er ved at åbne op igen.

- Det vil tage for lang tid, hvis vi skal have det indhentet igen, siger Aksel Lindhardt.

Annonce

En ny dør åbner sig

58-årige Anton Schmidt har nu fået den opgave af bestyrelsen, at han skal sikre afholdelse af fester frem til 31. august, mens han skal annullere festerne fra og med 1. september.

Han ved ikke, hvad han selv skal lave til den tid.

- Vi må se. Det er nogle gange sådan, at når en dør lukker, så åbner der sig en ny.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce