Annonce
Ugeavisen Grindsted

Vand: Tørkesommer og prisstigning gav overskud på en million hos Grindsted Vandværk

Der blev vandet lidt ekstra med haveslangen i de varme måneder sidste år. Det kan Grindsted Vandværk se på regnskabet for 2018. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Grindsted Vandværk solgte 20 procent mere vand i de varme sommermåneder. Prisen på vandet var samtidig hævet sidste år, og det gav udslag i et millionoverskud hos vandværket.
Annonce

Grindsted: Det var ikke kun vi mennesker, som tørstede i varmen sidste sommer.

Det gjorde haverne også, og det fik tilsyneladende massevis af Grindsted-borgere til at hive vandslangen frem for at holde græsset grønt. I hvert fald solgte Grindsted Vandværk 20 procent mere vand i både maj, juni og juli 2018 sammenlignet med resten af året.

- Vores salg af vand svinger ikke særligt meget fra måned til måned, så der er ingen tvivl om, at det er den varme sommer, der har givet lidt ekstra havevanding, siger Nis Chr. Sørensen, formand.

Annonce

Prisstigning i 2018

Det store forbrug af vand var med til at give Grindsted Vandværk et overskud på cirka 1,1 millioner kroner for 2018. Til sammenligning endte 2017 med et underskud på 14.000 kroner.

Hovedårsagen bag det store overskud er dog en prisstigning. Til 2018 hævede Grindsted Vandværk prisen på en kubikmeter vand fra 3,00 kroner til 4,38 kroner. Prisen er igen steget her i 2019 til 5,00 kroner. Baggrunden er, at vandværket i de seneste år har lavet store investeringsprojekter i byen.

I 2018 blev således etape 3 og 4 af vandværkets ringforbindelse rundt om Grindsted færdiggjort. I år skal der installeres 550 fjernaflæste målere til en pris af 1,8 millioner kroner.

Den nye ringforbindelse giver Grindsted fire lukkede forsyningssystemer. Det er en fordel, såfremt der skulle opstå en forurening, fordi vandværket så kan indkapsle den til en enkelt sektion. Samtidig vil vandværket hurtigere kunne finde et eventuel hul på en ledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce