Annonce
Ugeavisen Grindsted

Venner på el-scootere mødes ved rundkørslen: Måske har de vinket til dig?

Hver dag sidder de to venner, Karl Schultz, til venstre, og Jens Rechnagel i hver sin el-scooter i rundkørslen Tårnvej-Simmelbrovej og drikker kaffe og vinker til trafikanterne. Foto: Jan Kronvold
I over to år har to gode venner siddet i hver sin el-scooter i rundkørslen Tårnvej-Simmelbrovej og vinket til de forbipasserende, mens de drikker kaffe og snakker. Somme tider er der hele fire el-scootere samlet i rundkørslen.

Grindsted: De fleste trafikanter, der indimellem passerer rundkørslen Tårnvej-Simmelbrovej, har med garanti observeret de to mænd, der dagligt holder i hver sin el-scooter og vinker til de forbipasserende.

Det er Karl Schultz og Jens Rechnagel, der i over to år har sat hinanden stævne næsten hver dag i rundkørslen. En gang imellem er der endda hele fire mænd i hver sin scooter, der er samlet der.

- Vi har nok været her hver dag i to og et halvt år. Både lørdag og søndag, vi er meget stabile, mener 71-årige Karl Schultz, der er kørende i en åben scooter, mens Jens Rechnagel holder i sin grønne el-scooter med tag over - en såkaldt tuk-tuk.

Annonce

De har kaffe med på termokanden hver dag, som de drikker, mens snakken går om vejr og vind og de mange biler, der kører forbi.

- Vi har begge to kørt lastbil i mange år, og vi har kendt hinanden i 50 år, fortæller Karl Schultz.

Udover kaffen har Jens Rechnagel også sin walkie-talkie med.

- Det er på grund af nysgerrighed. Man skal jo følge med. Jeg har også hundekiks med. Når der så kommer en hund forbi, så får den lidt godbidder, fortæller 70-årige Jens Rechnagel.

Ringer sammen

Hvis vejret er rigtig skidt, så bliver de to venner dog hjemme i tørvejr.

- Vi ringer lige sammen, inden vi kører, siger Karl Schultz.

De mødes som regel i rundkørslen omkring klokken 10. I et par timer sidder de så og ordner verdenssituationen, drikker kaffe og vinker til trafikanterne, der som regel vinker tilbage.

- Somme tider kører vi ned til pølsemanden på Torvet og får en pølse, fortæller Jens Rechnagel.

Som gamle lastbilchauffører følger de især med i de lastbiler, som kører gennem rundkørslen, og hvis chaufførerne ikke vinker, så dytter de som regel til de to venner i rundkørslen.

- Somme tider er der også nogle der holder ind og spørger, om der er noget galt, griner Karl Schultz.

Det er der ikke. De to venner hygger sig bare i hinandens selskab.

- Når der er for meget vind, så flytter vi over på den anden side - ved Dupont - der er lidt mere læ, fortæller Karl Schultz.

Annonce

To nye knæ

Han fortæller desuden, at det begyndte med, at han manglede nogle at snakke med, og så begyndte han at holde i rundkørslen, og så kom Jens Rechnagel også til.

Karl Schultz, til venstre, og Jens Rechnagel i rundkørslen ved Tårnvej. Foto: Jan Kronvold

- Jeg har kørt med møbler for HTH Køkkener i 13 år, og min krop er slidt af at slæbe på de tunge elementer. Jeg har fået to nye knæ, men de virker heller ikke, siger Karl Schultz.

Under snakken med Karl og Jens er der flere cyklister, der stopper op og hilser på de to og får en lille snak. Det lader til, at de fleste forbipasserende udmærket kender de to venner, der på den måde kommer i snak med en hel del mennesker hver dag - undtagen hvis det regner for meget.

- Vi gør det jo bare for sjov, og somme tider kommer min kone også forbi og hilser på, fortæller Karl Schultz.


Jeg har kørt med møbler for HTH Køkkener i 13 år, og min krop er slidt af at slæbe på de tunge elementer. Jeg har fået to nye knæ, men de virker heller ikke

Karl Schultz, tidligere chauffør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce