Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Stationen i Møldrup er nu gennemrenoveret og klar til brug. Arkivfoto: Morten Pedersen
Anden etape af renoveringen af den tidligere stationsbygning i Møldrup er nu færdig, og borgerforeningen inviterer derfor til åbent hus.

Møldrup: Efter mange timers frivilligt arbejde er anden etape af Stationen i Møldrup nu klar til brug, meddeler arbejdsgruppen under Møldrup Borgerforening i en pressemeddelelse.

I den forbindelse inviterer borgerforeningen til åbent hus fredag den 8. oktober fra klokken 15-19. Gæsterne bydes gratis på øl, vand og kaffe, og de vil desuden kunne købe pølser i Lions' pølsevogn.

Det er stueetagen, hvor alle rum nu er gennemrenoverede. De mange frivillige kræfter har blandt andet opsat nye lofter, lagt nye gulve, spartlet og malet alle vægge, malet vinduer og indrettet et tekøkken samt et lille toilet i bygningen.

Annonce

Arbejdet er også blevet støttet af flere lokale håndværkere, som har doneret enten materialer eller arbejdskraft til renoveringen.

At anden etape nu er afsluttet betyder, at hele stueetagen i både den gamle stationsbygning og den hvide bygning med stationssalen - som blev renoveret sidste år - fremstår ny og indbydende, skriver borgerforeningen.

Mange bruger Stationen

På trods af de mange corona-restriktioner har interessen for at bruge Stationen været god, og der kommer stadig flere henvendelser på, om der er et ledigt lokale til en aktivitet.

Al den frivillige støtte i processen har været nærmest uvurderlig

Møldrup Borgerforening

Tredje og sidste etape af renoveringen omfatter førstesalen på den gamle stationsbygning. Her skal indrettes et mellemstort opholdsrum, et toilet og et depotrum. Arbejdet er så småt påbegyndt og derfor kan man nu se et hul i gavlen, hvor der skal installeres en brandtrappe, som kræves af hensyn til brandsikkerheden.

Stationen som den tog sig ud under renoveringen. Privatfoto

Projektet er blevet finansieret at et tilskud fra Viborg Kommune - som var afledt af den øvrige områdefornyelse af de grønne arealer - samt tilskud fra adskillige fondsansøgninger og lokale donationer fra både private og erhvervsliv.

I den forbindelse pointerer arbejdsgruppen, at de indsamlede midler er ”gået meget langt på literen”, da al den frivillige støtte i processen har været nærmest uvurderlig. Arbejdsgruppen forventer, at de er i stand til at gennemføre resten af projektet for de midler, som de har indsamlet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce