Annonce
Rundt om Viborg

Økonomisk støtte til de gode oplevelser i landdistrikterne

Viborg Kommunes landdistriktsudvalg ønsker i forbindelse den gradvise genåbning af Danmark at støtte de aktiviteter, der giver ny energi til de stærke fællesskaber i landdistrikterne. Derfor er der 220.000 kroner på vej til forskellige projekter. Arkivfoto: Morten Pedersen
"Turist i egen kommune" er navnet på et projekt, der netop har fået økonomisk støtte her i genåbningsfasen.
Annonce

Opland: Viborg Kommunes landdistriktsudvalg ønsker i forbindelse den gradvise genåbning af Danmark at støtte de aktiviteter, der giver ny energi til de stærke fællesskaber i landdistrikterne.

Et af de tiltag, der kan være med til at gøre en positiv forskel i genåbningsfasen, er projektet "Turist i egen kommune". Via en hjemmeside, i foldere og andre steder, skal det give såvel lokale borgere som gæster et overblik over de mange muligheder for gode oplevelser i landdistrikterne. Det kan eksempelvis være naturoplevelser på Himmerlandsstien eller i Karup-området og de gode muligheder for at proviantere i lokale butikker undervejs.

Annonce

Sommeraktivitet

Projektet har længe været i støbeskeen med landsbysammenslutningen VibLand som primus motor og en lang række landsbyer som bidragydere. Landdistriktsudvalget støtter nu projektet med et tilskud på 220.000 kroner, så det hurtigt kan komme på vingerne til glæde for de mange, der grundet corona-krisen må blive hjemme denne sommer.

"Det er et supergodt projekt, landsbyerne har udviklet her. Der er så mange gode oplevelser, der venter i vores landdistrikter, og rigtig mange af dem er ude i det fri. Støtten fra landdistriktsudvalget giver os mulighed for at give projektet ekstra luft under vingerne i denne sommer," siger Lone Kastberg fra VibLand i en pressemeddelelse.

Formand for landdistriktsudvalget Mette Nielsen supplerer:

"Jeg håber virkelig, at rigtig mange - både kommunens egne borgere og vores naboer - vil benytte sig af de mange muligheder for gode oplevelser og samtidig få en fornemmelse af de stærke fællesskaber, vi har i landdistrikterne. Vi håber også, at det kan åbne gæsternes øjne for de mange kvaliteter, der gør landsbyerne til et godt sted at bo, og på den måde sætte endnu mere gang i landdistrikterne."

Annonce

Havefest for fællesskab

Et andet tiltag som kan styrke fællesskabsfølelsen, er Havefesten den 19. juni. Der er tale om en online-begivenhed, som giver alle borgere i kommunen mulighed for at være sammen - hver for sig. Lokale kræfter er i gang med at samle kulturelle indslag og mulighed for leveringer fra lokale virksomheder.

Landdistriktsudvalget opfordrer borgere i landdistrikterne til at deltage i Havefestens fællesskab, og Mette Nielsen siger i den forbindelse:

"Vi lever lige nu i en helt særlig tid, hvor mange sårbare borgere har det svært og fortsat må isolere sig i større eller mindre grad. Dem skal vi fortsat passe ekstra godt på og samtidig sørge for at få dem med fællesskabet - selvfølgelig efter de retningslinjer, som myndighederne løbende giver os. Her er en online-fest en rigtig god mulighed for at styrke fællesskabet på en ny måde."

Udvalget vil i øvrigt frem mod deres møde den 2. juni arbejde videre med muligheden for at oprette en pulje, der kan være medvirkende til, at der efter sommerferien kan gennemføres koncerter rundt om i kommunen, hvor lokale foreninger kan skabe såvel sammenhold som oplevelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Sildene kommer - uanset hvad

Rundt om Viborg

Nye ansigter i lokal fodboldklub

Rundt om Viborg

Henny er 92 år og tipoldemor gange tre

Rundt om Viborg

Butik Remme i Hjarbæk lukker

Annonce