Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

100 års læge-æra i Aars er slut

Læge Thomas Bjørnshave og hans hustru Hanne Knoblauch ses her foran deres hjem og tidligere lægebolig, hvor det hele startede for 100 år siden. Foto: Heine Pedersen
Læge Thomas Bjørnshave har valgt at gå på pension og praksissen i Aars lukker. Der venter dog et par lægeopgaver i Grønland.
Annonce

Aars: Da flaget fredag den 30. august var hejst ved Lægehuset Søndergade 42 i Aars, var det et tegn på, at en 100-årig æra med tre gange Bjørnshave som læge er slut. Først med Niels Thomas Bjørnshave, dernæst Torben Bjørnshave og sluttelig Thomas Bjørnshave.

Men nu lukker lægepraksissen, da læge Thomas Bjørnshave har valgt at gå på pension. Det blev markeret med en afskedsreception ved Lægehuset Søndergade.

- Jeg vil nyde mit otium og bruge tiden på nogle af de ting, jeg har måttet lægge til side i mit arbejdsliv. Efter 31 års virke som læge i Aars er der brug for nye udfordringer. Erkendelsen er, at det tager på kræfterne og at alderen sætter sine spor. Derfor stopper jeg nu, forklarer Thomas Bjørnshave i en pressemeddelelse.

- Forvaltninger og jobcentre drager nok et lettelsens suk, når de læser om mit stop. Jeg har været som en terrier og bidt dem i haserne, hvis de ikke har opført sig ordentligt og ikke overholdt regler, siger den afgående læge.

Ud over sit job som læge har Thomas Bjørnshave været aktiv på mange fronter. Han har undervist kollegaer i en række emner. Han har været uddannelseskoordinator for først Nordjyllands Amt og senere Region Nordjylland. Han har været med i udvikling af speciallæger og været praksis-konsulent.

Musik på flygel, guitar og trækbasun bliver noget at det Thomas Bjørnshave, ud over børnebørnene, vil bruge sit otium på. Foto: Heine Pedersen
Annonce

Piratjolle

- Jeg vil sammen med min kone, fysioterapeut Hanne Knoblauch, opleve noget nyt. Der skal være tid til familien, hvor børnebørnene har høj prioritet. Tangenterne på flyglet skal bruges, guitaren findes frem og trækbasunen fra min tid i Aars FDF orkester igen blæses igennem. Sommerhuset i Trend vil blive flittigt benyttet. Det samme vil den kajak, kano og piratjolle, jeg har, siger Thomas Bjørnshave.

Det lægefaglige er der ikke helt givet slip på. Der venter nemlig to vikarjob i lægehuse på Grønland. Først en måned i Nanortalik og senere to måneder i Ammassalik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce