Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Aalestrup-virksomhed modtager erhvervspris

Prisen blev blandt andet overrakt af direktør for Spar Nord i Aars Klaus H. Frederiksen (til højret) og blev modtaget af tømrermester Torben Halkjær. Pressefoto. ,
Aalestrup-virksomheden Torben Halkjær’s Tømrer & Snedkerforretning har netop fået overrakt erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019. Virksomheden klarer sig bedst blandt cirka 36.500 virksomheder i Region Nordjylland.

Aalestrup: Spar Nord og BDO har fundet de 200 virksomheder i Region Nordjylland, som over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle nøgletal. De 200 virksomheder får tildelt den nystiftede erhvervspris Succesvirksomhed 2019, der fremover hvert år skal uddeles til de i alt 1.000 virksomheder - 200 for hver af landets fem regioner - der leverer de mest overbevisende finansielle resultater.

En af de nykårede vindere er Torben Halkjær’s Tømrer & Snedkerforretning i Aalestrup, som er et tømrer- og snedkerfirma, der laver alt fra nybyggeri og sommerhuse til landbrugsbyggeri.

- At modtage sådan en pris er absolut et skulderklap, som jeg er meget taknemmelig for. Det har været hårdt arbejde og nogle lange dage, så det er dejligt at modtage en pris, som bygger på det lange seje træk og ikke blot hurtig vækst, siger tømrermester Torben Halkjær og fortsætter:

- Vores dygtige medarbejdere har betydet alt for virksomhedens fremgang, så det er selvfølgelig en pris, vi deler med dem. Vi skylder også en stor tak til min læremester Carsten Maltesen, som skaffer os meget arbejde via hans gode netværk og tegninger. Derudover har et godt bagland og en tålmodig kone haft stor betydning for virksomhedens succes, fortæller han.

Succesvirksomhed 2019

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point. Her skiller 200 virksomheder pr. region sig ud målt på følgende parametre:

Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere i mellem 0 og 5,5 point.
Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere i mellem 1 og 3 point.
Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.
Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen. Læs mere om ”Succesvirksomhed 2019” her: www.succesvirksomhed.dk.

Hverdagens helte

Torben Halkjær’s Tømrer & Snedkerforretning beskæftiger i dag syv medarbejdere på Dalgaardsvej 6 i Aalestrup. Torben Halkjær’s Tømrer & Snedkerforretning har netop fået overrakt prisen af repræsentanter fra Spar Nord og BDO, der består af en Succesvirksomhed-statuette og et diplom.

Formålet med prisen er at hylde de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne, og som mestrer det lange seje træk. Det er typisk virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte

Senere på efteråret afholder Spar Nord og BDO en finale, hvor den absolut største succeshistorie i Region Nordjylland udpeges og fejres. Derudover uddeles tre særpriser til virksomheder, der har udmærket sig inden for bæredygtighed, jobskabelse og digital omstilling.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce