Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Affaldsindsamling aflyst: Skolelever har taget skraldet

7. Klasserne på Skals Skole har haft affaldsindsamling. De var temmelig overraskede over hvor meget og også hvor meget forskelligt affald der var at finde i Skals og omegn.
Elever på Skals Skole har klaret ærterne i forhold til efterårets affaldsindsamling i Skals. En del af det indsamlede skrald er nu blevet til forskellige kunstværker.
Annonce

Skals: Forårets affaldsindsamling i Skals måtte aflyses på grund af corona, og kort tid efter tog en Skals-borger sagen i egen hånd, og lavede en affaldsindsamling, hvor byen samlede ind hver for sig.

- Vi skal gøre noget, der er mange mennesker hjemme på grund af corona, og vi skal ud, så hvorfor ikke tage en pose med, når vi går en tur, sagde Dorthe Østergaard dengang.

Nu har historien imidlertid gentaget sig. Endnu en affaldsindsamling er blevet aflyst:

-Vi havde planlagt officiel lokal affaldsindsamling i september, men det er aflyst, for der er kommet et andet perfekt tiltag fra Skals Skole, fortæller Jens Jørgen Sørensen fra Skals Borgerforening.

Affaldet er nu blevet til små kunstværker på Skals Skole.
Annonce

Indsamling på skoleskemaet

To uger i sensommeren har 7. klasserne på Skals Skole haft introuger med overskriften "Bæredygtighed".

Den første uge gik primært med faglige udfordringer, mens den anden uge stod i miljøets, kammeratskabernes og kunstens tegn. Således startede eleverne en mandag med at trække i handsker, og udstyret med affaldssække gik de på jagt efter skrald i Skals og nærmeste omegn.

Der var meget skrald. Eleverne var dybt forargede over alt det de kunne finde. Det var alt lige fra engangshandsker, plastik poser, cigaretskod, sprutflasker, mærkelige jernrør, dåser og til de første aflagte mundbind - det sidste til trods for, at der endnu intet krav om mundbind var.

Det var 7. klasserne på Skals Skole, der stod for indsamlingen.

Tilbage på skolen blev alt skraldet omdannet til meget kreative kunststykker, der skulle signalere håb for fremtiden.

Projektet med bæredygtighed stopper ikke her. I sidste uge arbejdede Skals skole sammen med andre skoler og daginstitutioner i den fælles, kommunale uge Grønne Sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce