Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Aflyst Skals Cup giver 600 julekalendere i overskud: Kommer alle egnens børn til gode

Det var Ib Lund og Pia Støttrup fra Spar-butikken i Skals, der sammen med Skalmafonden, købte de tiloversblevne julekalendere fra Skals Cup. Skals Cup, hvor Mikkel Boi, Christian Holmgren og Marion Holmgren, plejer at være blandt de frivillige.
Har du nogen sinde tænkt over, hvor meget 600 chokolade-julekalendere fylder? Nej vel? Hele bagagerummet i en Audi stationcar er svaret.
Annonce

Skals: Det skulle egentlig have været udgave nummer 38 af Skals Cup, og Skals Idrætscenter skulle have genlydt af glade børn, der spillede fodbold og hyggede sig. Travle frivillige fra idrætsforening skulle ligeledes have taget en velfortjent slapper ovenpå to weekends med travlhed og hundredvin af praktiske opgaver.

Men nej, corona-virus ville det anderledes, og således måtte Skals FF tidligere på året aflyse dette års udgave af indefodboldstævnet Skals Cup. Man ville ikke løbe nogen risiko i forhold til corona og hundreder af børn og unge på samme sted.

Men hvad så med de 600 julekalendere med chokolade, som Marion Holmgren og resten af stævnearrangørerne havde bestilt som stævnepræmier allerede tilbage i det tidlige forår?

- Tilbage i april tog vi en dyb indånding, satsede lidt og håbede på, at stævnet ville blive til noget. Vi bestilte dog kun 600 chokoladekalendere i stedet for de normale 1200 stykker, som vi plejer at dele ud som præmier til deltagerne i Skals Cup, fortæller Marion Holmgren fra Skals FF.

600 julekalendere skulle have været brugt som præmier til de mange deltagere ved Skals Cup. Det blev aflyst på grund af corona, og i stedet får alle Skals og omegns børn glæde af kalenderne.
Annonce

To problemer

Sommeren gik og det viste sig, at det ikke var muligt at gennemføre stævnet. Skals FF stod derfor med to umiddelbare problemer:

- Og så stod vi der med 600 kalendere som koster 10 kroner, hvis det går godt, og 15 kroner, hvis det går skidt. Det er mange penge for en idrætsforening, siger hun.


Og så stod vi der med 600 kalendere som koster 10 kroner, hvis det går godt, og 15 kroner, hvis det går skidt. Det er mange penge for en idrætsforening

Marion Holmgren, Skals FF


Heldigvis var gode lokale kræfter klar med hjælp. Den lokale Spar-købmand Lund og Skalmafonden var klar til at betale kalenderne, og selve kalenderne - dem får alle byens - og det meste af omegnens - børn glæde af.

1. december åbner 600 børn i Skals og omegn en julekalender fra Skals FF og lokale sponsorer.

Normalt er Skals FF-medlemmerne Christian Holmgren og Mikkel Boi blandt de frivillige, der sørger for at stævnet i løbet af de to weekender, det varer, glider som det skal. I år har været anderledes - mere kedelig.

- Det er jo smadderærgerligt, at stævnet ikke blev til noget, og børnene kan få kalenderne som præmier der. Men så må vi jo gøre noget andet, siger Christian Holmgren, der sammen med Mikkel Boi brugte mandagen på at køre ud med julekalenderne til vuggestuebørn, dagplejebørn, børnehavebørn og skolebørn i Skals, Ulbjerg og Låstrup - SUB 88's geografiske område - med julekalenderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce