Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Begejstrede kinesere indtog Vesthimmerland

Den danske ro, natur og rene luft er et klart hit i Kina, fastslog rejseagenterne. Privatfoto

Ro, natur og autentiske oplevelser er vigtige for den kinesiske turist. Og Vesthimmerland tog rejseagenter med storm.

Annonce

Vesthimmerland: Ni rejseagenter fra kineske toprejseselskaber var i pinsen på opdagelse i Vesthimmerland. VisitVesthimmerland tog imod agenterne i Løgstør sammen med borgmester Per Bach Laursen, og dagen startede med et besøg på Limfjordsmuseet. Her fik de fortællingen om Limfjorden og muslinger, som de bagefter smagte hos Kanalfogedens Køkken. Næste stop var Glenholm Vingård og Næsbydale Badehotel, som blev sammenlignet med de gamle kinesiske tehuse. Efter kage, kaffe og te gik turen til Ranum Efterskole College, fordi de kinesiske rejseagenter også søger samarbejde med internationale skoler. De kinesiske gæster nåede også Vitskøl Kloster og Vesthimmerlands Museum - inden de skulle overnatte hos Bjørn Jakobsen i Uhrehøje Plantage. Her skulle de alle prøve noget nyt - nemlig at sove i hængekøje i det fri og lave mad over bål.

- Vi var lidt spændte på, hvordan de ville tage imod det, men næste morgen var alle høje af oplevelsen, forklarer turistdirektør Jimmi Petersen i en pressemeddelelse.

De nordjyske muslinger faldt i god smag hos kineserne. Privatfoto
Annonce

Frisk luft er luksus

- Vesthimmerland rummer rigtig meget kvalitet og autentiske oplevelser, som kinesiske turister efterspørger, siger Casper Tollerud, direktør hos det skandinavisk-kinesiske rejseselskab Beiou360.

Han fortæller, at velstillede kinesere efterspørger lokale friske råvarer, som ikke er hverdagskost i storbyerne i Kina. Derudover er den danske ro, natur og rene luft en efterspurgt vare - og anses som luksuriøst. Endvidere efterspørger kinesere oplevelser, hvor de kan deltage aktivt.

De kinesiske rejseagenter havde ikke før prøvet en nat i hængekøje under åben himmel, men var dagen efter begejstrede. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce