Annonce
Rundt om Viborg

Bent afhænder sit livsværk: Men han er ikke færdig med at arbejde

Driftschef hos BE Installationer A/S, Brian Bryrup (t.h.), og tidligere ejer af El-Kontakten A/S i Skals, Bent Grøn Andersen. Pressefoto
Fem medarbejdere hos El-kontakten A/S i Skals har fået over 80 nye kollegaer. I hvert fald formelt set. For selvom virksomheden, der har tilhørt Bent Grøn Andersen siden 1975, fra årsskiftet er blevet solgt til BE Installationer A/S i Viborg, er adresse og telefonnummer stadig uændret.
Annonce

Skals: De fem medarbejdere hos Skals-virksomheden El-kontakten A/S har fra årsskiftet fået over 80 nye kolleger. Ejeren af Skals-virksomheden, Bent Grøn Andersen, har nemlig solgt virksomheden, som han har ejet og drevet siden 1975, til Viborg-virksomheden BE Installationer A/S.

Bent Grøn Andersen fortsætter dog i virksomheden, der beholder telefonnummer, udstillinger og salg af hvidevarer fra hjemadressen på Industrivej i Skals, fortæller Brian Bryrup, der er driftschef hos BE Installationer A/S i en pressemeddelelse.

I Skals og omegn ved mange sikkert om Bent Grøn Andersen, at han af natur er meget driftig og fagligt dedikeret. Det ved man i hvert fald i elinstallationsbranchen generelt. I mange år har Bent nemlig været blandt landets ganske få kursusarrangører indenfor vigtige forhold under "stærkstrømsbekendtgørelsen". Hertil er Bent desuden aktiv i repræsentantskabet hos forsyningsselskabet indenfor energi og teleforbindelse, Norlys - tidligere henholdsvis Eniig og SE. At den nu 69-årige Bent overhovedet har haft timer i overskud til sin egen virksomhed, er beundringsværdigt, påpeger Brian Bryrup i pressemeddelelsen.

- De fleste andre på Bents alder ville efter salg af deres livsværk trække sig tilbage og nyde at gå på velfortjent pension. Det stod os dog klart allerede i de tidlige forhandlinger med Bent, at han langt fra er færdig på arbejdsmarkedet, hvilket vi absolut kun så som en ekstra fordel. Faglig erfaring og anseelse er ofte uvurderlige faktorer, hvorfor vi selvfølgelig har indgået aftale med Bent om, at han mindst skal blive et par år endnu.

Annonce

Lang arbejdsuge gjorde udslaget

Adspurgt oplyser Bent Grøn Andersen, at hans virksomhed aldrig officielt blev sat til salg. Til gengæld manglede han ekstra elektrikere på sit hold, og han forsøgte forgæves at rekruttere som så mange andre mindre elinstallatørvirksomheder.

I perioder måtte han således selv arbejde op til 90 timer ugentligt for at nå det hele. En skrøbelig situation uanset alder og energiniveau, men så traf Bent en klarsynet elektriker fra BE Installationer. Han fik Bent til at indse, at et salg til en større virksomhed i branchen ville kunne løse meget. Dels i forhold til elektrikerkapacitet, dels i forhold til det administrative. Herefter gik det stærkt, og snart havde Bent indgået aftale om at sælge den del af sin virksomhed, der udfører elinstallationer for private og erhverv.

Udstillingen og salget af hvidevarer fra Industriparken 15 i Skals tilhører altså fortsat Bent Grøn Andersen, der er meget tilfreds med aftalen.

- Jeg er meget tilfreds med den aftale, jeg har indgået på mine egne og mine folks vegne. BE Installationer er en virksomhed, jeg er stolt over at være blevet en del af. Den er veldrevet, og takket være sin størrelse med mange dygtige folk kan virksomheden altid imødekomme kundernes krav til kvalitet, konkurrencedygtighed og leveringstid. Derudover tæller det for mig personligt, at virksomheden er lokalt forankret og tæt på Skals, siger Bent Grøn Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce