Annonce
Rundt om Viborg

Besparelse opgives: 800.000 kr. ekstra til landdistrikterne

Erhvervsminister Simon Kollerup og Mette Nielsen er enige om, at der skal flere penge til landdistrikterne. Privatfoto
Den nye erhvervsminister sætter flere penge af til landdistrikterne. Det kommer blandt andet Viborg til gode.
Annonce

Viborgegnen: Der falder penge af til landdistrikterne i Viborg Kommune, efter at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har besluttet, at rulle en nedskæring tilbage på de lokale aktionsgrupper (LAG), som uddeler penge i landdistrikterne.

Den tidligere regering beskar de lokale aktionsgrupper som et led i arbejdet med landbrugspakken, men den beskæring har erhvervsministeren opgivet. Det betyder, at de lokale aktionsgrupper får 30 millioner kroner mere til projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne. I Region Midtjylland beløber ekstra-bevillingen sig til 5,75 millioner kroner, og det skulle betyde cirka 800.000 kroner ekstra til den lokale aktionsgruppe for Skive-Viborg.

Simon Kollerup siger i en pressemeddelelse:

- Til trods for den åbenlyse værdi, LAG-midlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet.

Mette Nielsen (S), der er formand for Viborg Byråds landdistriktsudvalg, glæder sig over beslutningen.

- Der er ingen tvivl om, at arbejdet understøtter mange gode lokale initiativer og dermed styrker vores område, siger hun.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce