Annonce
Rundt om Viborg

Borgere planlægger 800 års by-jubilæum

Klejtrups nye friluftsbad blev indviet i oktober. På borgermødet vil der blandt andet blive orienteret om åbningstider og priser i den kommende sæson. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Annonce

Klejtrup: Klejtrup kan i 2021 fejre byens 800 års jubilæum. Det skal ikke gå stille af sig, så når der holdes borgermøde på ældrecentret torsdag den 9. januar klokken 19, skal man blandt andet diskutere fejringen af jubilæet.

Borgermødet handler om en stribe forskellige emner af relevans for borgerne, og en af dem er altså jubilæet. På mødet vil Ragna Kolind, der har stor indsigt i lokalhistorien, fortælle om den historiske begivenhed, og ifølge dagsordenen vil man søge af nedsætte et jubilæumsudvalg på fem til syv personer, der skal stå for planlægningen. Udvalget skal blandt andet søge penge fra fonde og lignende til afvikling af en stribe jubilæums-arrangementer i løbet af året og være med til at planlægge arrangementerne. Alle byens foreninger vil få mulighed for at deltage i afviklingen.

På mødet skal man også diskutere, om Klejtrup skal have en flok bypedeller i lighed med dem, man har i flere andre landsbyer i Viborg Kommune. Bypedellerne skal være med til at vedligeholde de grønne områder. Hvis man har interesse i at være med, opfordres man til at melde sig på mødet.

Annonce

Bytelt og byfornyelse

Borgermødet byder også på en orientering om byfornyelsesprojektet, der er ved at være afsluttet, og om det nye friluftsbad, der åbnede i efteråret og i det nye år skal i gang med sin første sæson.

Desuden lægges der op til en diskussion af, hvordan man anvender og lejer det store telt, som byen har købt for byfornyelsesmidlerne. Der er forslag om, at borgerforeningen skal stå for udlån og udlejning af teltet, og at byens foreninger kan låne teltet til deres arrangementer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce