Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Borgerhus er klar til aktiviteter - og mere er på vej

Bygningen, der tidligere husede en bank, er blevet til Borgerhuset Stationen. Privatfoto.
Borgerhuset Stationen har undergået en omfattende renovering, og snart kan foreningerne rykke ind.
Annonce

Møldrup: Første etape af renoveringen af borgerhuset Stationen i Møldrup nærmer sig afslutningen. Det meddeleler en arbejdsgruppe under Møldrup Borgerforening.

Det drejer sig om det nu hvide anneks til den gamle stationsbygning i byen, som indenfor de næste uger får færdiggjort de sidste detaljer, så huset er klar til brug. Gennem det sidste års tid er bygningen blevet gennemgribende renoveret - både udvendigt og indvendigt - og den præsenterer sig nu flot i sammenhæng med resten af områdefornyelsen langs Himmerlandsstien.

Indtil nytår har fire lokale håndværksfirmaer renoveret hele "råhuset" og fornyet vvs- og el-installationer, så bygningen fremstår ny og moderne. Efter nytår har det hovedsageligt været frivillige kræfter, som har lagt et stort arbejde i bl.a. at lægge gulv, montere loft og lister, male og lignende. Renoveringen af det hvide anneks er finansieret af midler fra Viborg Kommune, men også flotte donationer fra private og firmaer fra lokalområdet.

Blandt andet er der blevet installeret køkkenfaciliteter i borgerhuset Stationen.
Annonce

Mere arbejde venter

Næste etape er renovering af selve stationsbygningen, som er den anden halvdel af borgerhuset Stationen. De sidste par måneder har arbejdet - ligesom det er tilfældet med resten af Danmark - været sat i stå af corona-krisen, og det har eksempelvis været nødvendigt at aflyse en arbejdsdag i begyndelsen af april. Ikke desto mindre forventer arbejdsgruppen, som koordinerer renoveringen, at renoveringen af stationsbygningen så småt kan genoptages.

På grund af coronasmitten vil der ikke blive holdt større arbejdsdage i nærmeste fremtid, men arbejdet vil blive udført af frivillige i små hold med et lille projekt ad gangen. I første omgang planlægges det, at der skal lægges fliser mellem det hvide anneks og P-pladsen; nye vinduer i stationsbygningen og omfugning af stationsbygningen. Derefter er det planen, at de indvendige overflader i den gamle stationsbygning skal friskes op, og endelig er der på længere sigt planer om, at der på førstesalen i stationsbygningen skal indrettes lokaler, som kan indgå i bygningens brug.

Renoveringen af stationsbygningen skal udelukkende finansieres af donerede midler fra enten fonde, private eller firmaer, så arbejdet må også hele tiden prioriteres, så pengene rækker. Borgerhuset kan bruges af alle interesserede foreninger, klubber og lignende i byen, der mangler lokaler til deres aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce