Annonce
Rundt om Viborg

Byggeri af friplejehjem skrider frem

Der sigtes mod at holde rejsegilde i februar eller marts. Foto: Morten Dueholm
Trods det våde efterår holder byggeriet af Løgstrup Friplejehjem tidsplanen, og det glæder formanden for bestyrelsen for det kommende friplejehjem, Anders Jensen.
Annonce

Løgstrup: - Det er dejligt at se det skyde op, og det går fremad, nu hvor der er arbejdet med det projekt så længe.

Sådan siger formanden for bestyrelsen for det kommende Løgstrup Friplejehjem, Anders Jensen. Her kunne man i begyndelsen af oktober sætte spaden i jorden og tage første spadestik på toppen af bakkerne i et naturskønt område med Hjarbækvej på den ene side og Himmerlandsstien på den anden. Siden er der fjernet jord, så man kunne komme i gang på det kuperede jordstykke, og der er arbejdet med at få kloakker og det under jorden på plads, lige som man har støbt fundamentet.

- Jordarbejdet tog et stykke tid, for der er meget kuperet, og så er de første måneder jo gået med det arbejde, der ligger under jorden, som ikke er så synligt for folk. Det vil sige kloakering, lige som der også skal være kælder, og det er der også gravet ud og støbt ud til sammen med fundamentet, siger Anders Jensen.

Efteråret og året som sådan tegner lige nu til at blive et af de vådeste i danmarkshistorien, men det har ikke haft betydning for byggeriets tidsplan, siger bestyrelsesformanden.

- Vi følger sådan set tidsplanen, selvom der er så vådt og har været det hen over efteråret. Vi sigter stadig efter indflytning i november næste år og regner med at kunne holde rejsegilde til februar eller marts. Så det første arbejde går faktisk hurtigt, men det kommer til at tage tid med indretningen, når først taget er kommet på, siger Anders Jensen, der også glæder sig over, at byggeriet er noget, man lokalt følger med i.

- Det er mit indtryk, at mange går forbi byggeriet for at se, hvordan det skrider frem, siger han.

Løgstrup Friplejehjem er ved at skyde op i udkanten af Løgstrup. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Hjem for 24 beboere

Det nybyggede friplejehjem skal blive et hjem for 24 beboere og en velfungerende arbejdsplads for 25-30 ansatte, når det står færdigt om et lille års tid.

Der er som nævnt arbejdet med planerne i et par år. Friplejehjemmet var et tema under valgkampen op til kommunalvalget i efteråret 2017, og det første indledende møde blev holdt i december samme år. Efter nytår begyndte arbejdet, og i april 2018 blev bestyrelsen for den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem så en realitet, og arbejdet med få alle de formelle ting på plads kunne komme i gang.

Kommuneplantillæg og lokalplan for friplejehjemmets areal på Hjarbækvej blev vedtaget, byggeansøgning og udbudsrunde blev gennemført, mens Boligstyrelsen gav tilsagn om andel i støtteramme til etablering af de 24 friplejeboliger, og Sundhedsstyrelsen sagde god for friplejehjemmet som friplejebolig-leverandør. Finansieringen kom på plads med en aftale med Nykredit og Sparekassen Kronjylland, og der blev indgået en administrationsaftale med Danske Diakonhjem.

Der blev sendt ansøgninger til puljer og fonde, og projektet fik støtte fra LAG Skive-Viborg, Lars Seier Christensen, Anders Brøndum Fonden og Den Jyske Sparekasse. De sidste detaljer blev pudset af med arkitektfirmaet ATRA, og virksomheden Ginnerup A/S fra Skive vandt licitationen og er hovedentreprenør på byggeriet.

Anders Jensen tog det første spadestik den 11. oktober. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sådan kommer friplejehjemmet til at se ud ifølge en visualisering. Foto: Løgstrup Friplejehjem
Tirsdag, den 17. december 2019 Løgstrup Friplejehjem Foto: Morten Dueholm
Tirsdag, den 17. december 2019 Løgstrup Friplejehjem Foto: Morten Dueholm
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce