Annonce
Rundt om Viborg

Galleri: Spaden er stukket i jorden ved kommende friplejehjem

Bestyrelsesformand Anders Jensen - i midten - tog det første spadestik for Løgstrup Friplejehjem. Foto: Morten Dueholm
Fredag over middag var der første spadestik for byggeriet af det nye friplejehjem i Løgstrup. Efter planen er man klar til rykke ind om et år.
Annonce

Løgstrup: Det lykkedes at få sit gang i byggeriet af det kommende Løgstrup Friplejehjem i tørvejr, da der fredag over middag var budt til første spadestik for friplejehjemsprojektet i Løgstrup.

Her på toppen af bakkerne i et naturskønt område med Hjarbækvej på den ene side og Himmerlandsstien på den anden skal der efter planen stå et nybygget friplejehjem, der skal være et hjem for 24 beboere og en velfungerende arbejdsplads for 25-30 ansatte om et års tid.

Formanden for Løgstrup Friplejehjems bestyrelse, Anders Jensen, gennemgik indledningsvist det store forarbejde, der er gjort, før man kunne stå klar med spaden i udkanten af Løgstrup.

Friplejehjemmet var et tema under valgkampen op til kommunalvalget i efteråret 2017, og det første indledende møde blev holdt i december samme år. Efter nytår begyndte arbejdet, og i april blev bestyrelsen for den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem så en realitet, og arbejdet med få alle de formelle ting på plads kunne komme i gang.

Kommuneplantillæg og lokalplan for friplejehjemmets areal på Hjarbækvej blev vedtaget, byggeansøgning og udbudsrunde blev gennemført, mens Boligstyrelsen gav tilsagn om andel i støtteramme til etablering af de 24 friplejeboliger, og Sundhedsstyrelsen sagde god for friplejehjemmet som friplejebolig-leverandør. Finansieringen kom på plads med en aftale med Nykredit og Sparekassen Kronjylland, og der blev indgået en administrationsaftale med Danske Diakonhjem.

Puljer og fonde fik ansøgninger, og projektet fik støtte fra LAG Skive-Viborg, Lars Seier Christensen, Anders Brøndum Fonden og Den Jyske Sparekasse. De sidste detaljer blev pudset af med arkitektfirmaet ATRA, og virksomheden Ginnerup A/S fra Skive vandt licitationen og er hovedentreprenør på byggeriet.

Jon Pughom (tv.) fra Klejtrup har været konsulent på arbejdet med at komme i gang med friplejehjemsbyggeriet. Foto: Morten Dueholm
Annonce

En naturlig del af Løgstrup

Nu venter så byggeriet af friplejehjemmet, der blandt andet har det værdigrundlag, at hjemmet skal være en naturlig del af Løgstrup.

- Og det bliver friplejehjemmet her med masser af historie i form af vejen, hvor internationalt gods i gamle dage blev fragtet mellem Hjarbæk og Viborg på den ene side og Himmerlandsstien - den tidligere Løgstørbane og en anden fragtrute - på den anden. Her er fodboldbaner tæt på, masser af motionister og skolen i nærheden, så børn og ældre kan få glæde af hinanden. Friplejehjemmet kommer til at ligne andre friplejehjem i blandt andet Klejtrup og Frederiks som vi i bestyrelsen har besøgt, og vi er begejstrede. Det er gennemtestet nyt plejehjem, som vi kan flytte ind i om et år, sagde Anders Jensen og takkede blandt andet Jon Pugholm fra Klejtrup, som har været konsulent undervejs. Han har tidligere stået bag etableringen af friplejehjemmet i Klejtrup og været konsulent for byggeriet af adskillige andre friplejehjem.

Arkitekt Sigurd Jakobsen fra ATRA Arkitekter forklarede, hvordan udsigten blev fra friplejehjemmet på bakketoppen, og var klar med ros til bestyrelsen.

- Det har været et rigtigt godt samarbejde, og i det hele taget er det fantastisk at arbejde sammen med en frivillig bestyrelse som her. Der giver en helt særligt energi, sagde Sigurd Jakobsen blandt andet.

Støtteforeningen for Løgstrup Friplejehjem har gennemført en indsamling til fordel for hjemmet, og man er tæt på målet om at samle 600.000 kroner. Støtteforeningen har 275 medlemmer.

Mange var mødt frem trods den regnfulde optakt. Foto: Morten Dueholm
Det er godt med en ekstra skovl til første spadestik. Foto: Morten Dueholm
Arkitekt Sigurd Jakobsen fra ATRA Arkitekter. Foto: Morten Dueholm
Fredag, den 11. oktober 2019 Første spadestik for Løgstrup Friplejehjem Foto: Morten Dueholm
Fredag, den 11. oktober 2019 Første spadestik for Løgstrup Friplejehjem Foto: Morten Dueholm
Fredag, den 11. oktober 2019 Første spadestik for Løgstrup Friplejehjem Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce