Annonce
Rundt om Viborg

Corona eller ej: Årets lokalområde skal kåres

Låstrup er et af de bysamfund, der tidligere har vundet prisen som årets lokalområde. Arkivfoto.
Viborg Kommune sætter nu gang i konkurrencen om at blive årets lokalområde.
Annonce

Viborgegnen: Selv om vi befinder os i en coronatid, satser Viborg Kommune på at gennemføre konkurrencen, hvor årets lokalområde skal kåres. Byrådets landdistriktsudvalg skyder nu konkurrencen i gang. Vinderen skal kåres til efteråret.

I år har konkurrencen fokus på initiativer, der binder lokalområderne sammen gennem trivsel og livskvalitet. Oplevelser, fællesskab, frivillighed og sundhed er valgt som årets tema, og vil man deltage i konkurrencen kan man allerede begynde at indsende indstillinger. Tidsfristen for indstillingerne er den 16. juni.

- Lokalområderne og de mange engagerede borgere spiller en afgørende rolle, når det kommer til netop oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed. Stærke lokalområder formår at skabe en kultur, der er med til at styrke borgernes trivsel og livskvalitet, og vi vil gerne være med til at sætte spotlys på dem, der går forrest som lokale kulturbærere i vores kommune, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Annonce

100.000 kr. i præmiepenge

Vil man deltage, skal man skrive en indstilling, hvori man beskriver, hvordan lokalområdet arbejder med et eller flere af temaerne. Landdistriktsudvalget opfordrer alle til at være med. Lokalområder, byer og landsbyer, som tidligere har deltaget eller vundet, er meget velkomne til at være med igen.

I præmiepenge er der 100.000 kroner på højkant. Tre lokalområder bliver nomineret. De får den 6. september besøg af landdistriktsudvalget, der er dommerkomite, og den 13. september holdes der et arrangement, hvor vinderen får overrakt beviset på titlen og førstepræmien på 50.000 kroner.

Til konkurrencens nummer to og tre er der hver 25.000 kroner. Pengene skal bruges på almennyttige formål i lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce