Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Corona-krisen svær for idrætsforening: Nu har man taget arbejdshandskerne på

Floorball er en af de nye aktiviteter i Aalestrup Idrætsforening, der skal sikre at brugerne et bredt udvalg af aktiviteter i foreningen.
Aalestrup Idrætsforening har taget kampen op for at sikre, at klubben kommer helskindet gennem corona-krisen
Annonce

Aalestrup: Corona-krisen har også kunnet mærkes i Aalestrup Idrætsforening, hvor man som så mange andre steder har måttet undvære indtæger fra blandt andet Knaberfest og forbundsmesterskaber.

Klubbens forretningsudvalg har derfor taget arbejdshandskerne på, og i klubben er der søsat flere tiltag, der skal få klubben gennem den hårde tid.

En af de nye målsætninger er at være hele Vesthimmerlands klub, og her er basket-afdelingen et godt eksempel, idet folk kommer fra alle områder både indenfor og udenfor Vesthimmerland.

"Det med alene at se verden fra sin egen lille boble, er ikke rigtig gangbart mere. Man er meget bevidst om, at andre små klubber i kommunen kæmper, så solidaritet med andre skal også være et varemærke. Her har man netop et hovedsigte med at fremme et større samarbejde på tværs af klubber og foreninger i kommunen. Fredelig sameksistens frem for krig. Der er klubbens indstilling til tingene, at man kan lære meget af hinanden. Med andre ord skabe fælles forståelse og succes," fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Annonce

Nytænkning

I klubben glæder man sig over konstruktivt samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, hvor man har mødt stor imødekommenhed, og kommunen har bidraget med flere brugbare indsatser. Samtidig har er klubben kommet fornuftigt gennem corona-krisen via tidligere tiders mådehold. Derudover har man kigget både økonomi og struktur efter i sømmene for at være bedst mulig rustet til de udfordringer, der venter.

Et af de steder, hvor man gerne vil tænkte nyt, er på sponsorområdet. Man har i klubben måtte indse, at på sponsorområdet har der ikke været udvist tilstrækkelig med kløgtighed. Derfor har man skabt et helt nyt sponsorkoncept, hvor man i langt højere grad vil sikre sig, at sponsorerne føler sig som en del af klubben, samt samtidig føler, at de får noget for pengene. Det nyligt nedsatte sponsorudvalg har allerede været på gaden og den interesse der har været vist fra områdets erhvervsliv har været overvældende, hvilket naturligvis glæder klubben.

Også for aldersgruppen 60 + er der påbegyndt forskellige nye aktiviteter.

Derudover har man tænkt nyt i forhold til at tiltrække nye udøvere.  Blandt andet er der startet senioridræt op, ligesom man har relanceret e-sport. Ligeledes er floorball nu en fast aktivitet i
gymnastikregi.

Dertil kommer, at der er indtænkt et Tour De Aalestrup-cykelløb der finder sted den 18. september og endelig har man fået en Aalestrup-plakat 2020 på gaden.

De nye i forretningsudvalget gør et enestående stykke arbejde, men på samme tid er man ikke blind for, at der trækkes store veksler på udvalgets medlemmer, og dermed den iboende fare for, at nogle vil flygte fra pladsen. Det hænger også sammen med, at man har overordentligt svært at rekruttere frivillige. Som det ser ud lige nu, mangler 6-10 personer. På trods af mange tilskyndelser har det været vanskeligt at få flere med på holdet. Klubben er på vej mod nye mål, men for at kunne forfølge de nye visioner og ønsker kræver det folk, der arbejder i kulisserne. Man vil nu gøre et nyt forsøg på at hente gode folk ind, som er villige til at tage en tørn for klubben.

Annonce

Store ting i vente

Sportsligt er der i øjeblikket meget at glæde sig over i klubben i øjeblikket. Det skyldes den seneste oprykning til 2. divisions-herreholdet. Holdet består stort set kun af egne unge spillere, der ikke får penge for at spille og i flere tilfælde bidrager ved at træne ungdomshold i klubben.

Der venter Aalestrup Idrætsforening en særdeles interessant sæson, både på og uden for banen. Og der hersker næppe tvivl om, at storkampen mod Aars imødeses med stor spænding. Det bringer minder frem fra 1980’erne, hvor der mellem de to klubber blev udkæmpet drabelige kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce