Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Corona-tider og borgmesterkandidater: Møldrupegnens socialdemokrater til generalforsamling

Socialdemokraterne i den gamle Møldrup Kommune har netop afholdt generalforsamling. Fra venstre er det Doris Skov, Flemming Lund, Else Marie Drejø, Mette Nielsen, Elin Olsen og Claus Pedersen. Flemming Lund trak sig fra bestyrelsesarbejdet og i stedet valgte forsamlingen Poul Sørensen, Sundstrup. Privatfoto
Der var fuld opbakning til Mette Nielsen som Socialdemokraternes spidskandidat til borgmesterposten.
Annonce

Møldrup-egnen: Socialdemokraterne i Møldrup gamle Kommune har netop afholdt generalforsamling. I sin beretning til de mange fremmødte indledte formand Claus Pedersen med at konstatere, at generalforsamlingen blev afholdt på halvårsdagen for den oprindelige indkaldelse.

Så var corona-temaet slået an, og formanden konstaterede da også, at pandemien har præget samfundet siden marts. Formanden konkluderede på det afsnit i beretningen, at landet har en handlekraftig regering og en statsminister, der med oprejst pande har tacklet situationen ud fra politiske og humanitære målsætning i modsætning til andre lande, lød det.

På det mere lokalpolitiske område fremhævede formanden, at der ved seneste folketingsvalg var flere lokale stemmer på Socialdemokraterne end tidligere.

På den måde bidrog man lokalt til systemskiftet på Christiansborg. Desværre fik partiet ikke - konstaterede formanden - valgt den helt lokale kandidat, Mette Nielsen, som af formanden blev takket for sin utrættelige indsats for partiet, både før, under og efter valgene. Formanden sluttede blandt andet af med en kort orientering om den kommende proces vedrørende valg af ny spidskandidat for partiet til det kommende byrådsvalg i november 2021.

Annonce

Opbakning til Nielsen

Corona-situationen kommer måske igen til at spille en rolle. Onsdag i denne uge afgøres det om alle medlemmer i Viborg skal ud i en direkte urafstemning mellem de to kandidater, Niels Dueholm fra Bjerringbro og Møldrup-egnens Mette Nielsen, eller om det bliver muligt at afholde en ordinær valggeneralforsamling i oktober, hvor afløseren for Per Møller Jensen skal findes.

I den anledning fik Mette Nielsen fuld opbakning af de fremmødte i Møldrup til sit kandidatur som spidskandidat for S i Viborg Kommune. Formanden kom også ind på den markante stigning i det lokale medlemstal. 19 nye medlemmer kunne kassereren meddele.

Det tidligere byrådsmedlem Flemming Lund trak sig fra bestyrelsesarbejdet, og i stedet valgte forsamlingen Poul Sørensen, Sundstrup. Til sidst på dagsordenen blev Mette Nielsen  enstemmigt indstillet som partiforeningens folketingskandidat i kreds Viborg Øst.

Mødet sluttede med livlig debat om aftenens emner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce