Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Da elever på Klejtrup Musikefterskole lærte at rappe

Workshoppen på Klejtrup Musikefterskole og rapcoachene Iris og Rune Rim udfordrer eleverne både personligt, samfundsfaglig og musikalsk. Privatfoto

Onsdag 21. november blev den traditionelle undervisning udskiftet med et besøg af Rapolitics, som sætter fokus på læring gennem humor, musik og rap

Annonce

Klejtrup: Klokken er næsten 10, og Klejtrup Musikefterskoles elever styrker sig til dagens udfoldelser over en kop kaffe og en ostemad. Humøret er højt, men matematikbøgerne er også skiftet ud med noget, de musikinteresserede 10. klasse-elever sandsynligvis finder mere interessant: Rap. Stemningen bliver markeret, da en dreng på vej mod klasselokalet råber til sin lærer: "Jeg er så klar, G!"

Rune Rim og Iris med de borgerlige navne Rune Vulpius og Iris Poparic er begge rapcoaches hos Rapolitics. De skal guide Klejtrup Musikefterskoles elever gennem workshoppen "Claim din kulturarv" ved hjælp af deres kompetencer og store interesse inden for rappens genre. Selve workshoppen udbydes i forbindelse med Spil Dansk Ugen 2018. Spil Dansk får blandt andet hjælp fra kommuner rundt i hele landet, som har investeret en masse i at kunne tilbyde en række arrangementer og workshops for deres borgere. I Viborg Kommune er Rapolitics-workshoppen blandt andet en del af udbuddet.

Rap var på programmet, da elever på Klejtrup Musikefterskole havde besøg af Rapolitics. Privatfoto
Annonce

Rytme, rim og rap

Workshoppen og i særdeleshed rapcoachene Iris og Rune Rim udfordrer eleverne både personligt, samfundsfagligt og musikalsk. Dagens første opgave har fokus på, hvad dansk kulturarv er for en størrelse. Eleverne slynger alt fra kunstnere og arkitektur over mad til sprog og religion ud, som bliver skrevet op på tavlen til senere brug.

Inden frokostpausen skal eleverne på mere velkendt terræn med en rytmeøvelse. I en rundkreds skal de skiftevis udfordre den traditionelle 4/8-delstakt ved for eksempel at indlægge pauser og gentagelser. Fokusset på musikteorien i workshoppen bærer selvfølgelig præg af, at eleverne har et stort kendskab i forvejen, fordi de er elever på en musikefterskole.

Resten af workshoppen byder på en rimøvelse og til sidst en rapworkshop, hvor eleverne skal skrive deres egen rap ud fra et kanonværk. Som afslutning på dagen skal eleverne afprøve deres evner som rappere ved at performe foran deres klassekammerater.

Så er der rytmeøvelse i rundkredsen. Det er forberedelse til dagens rap. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce