Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Repræsentantskabsmødet i  Vibland fandt sted i Vammen Forsamlingshus. Privatfoto
Efter en lang coronapuse mødtes bestyrelsen igen med repræsentantskabet for VibLand, og mødet viste, at der igen er fuld fart på aktiviteterne.

Viborgegnen: Tirsdag den 14. september kunne Viborg Landsbysammenslutnings bestyrelse, efter en lang corona-pause igen holde møde med landsbyernes repræsentanter i Vammens Forsamlingshus.

Formanden, Lone Kastberg fra Møldrup, var meget glad for at møde repræsentanterne igen og regnede også med, at man igen vil komme tilbage til at holde tre repræsentantskabsmøder årligt som før corona.

En af sammenslutningens vigtige missioner er at lave vidensdeling mellem kommunens landsbyer. Bent Bjerring fra Vammen kunne fortælle omkring servicen og de lokale aktiviteter, der er med til at gøre at byen kan være i vækst.

Annonce
Lone Kastberg, formand for VibLand, glædede sig over, at corona-situationen igen tillader, at der holdes repræsentantskabsmøder. Arkivfoto: Preben Madsen

Efter det fortalte Helle Georgi og Kurt Madsen fra Rødkærsbro om byens udvikling af blandt andet børnehaver, fællesområderne i Lunden og ved stationen, udført sammen med flere samarbejdspartnere, blandt andre kommunen, som også her er med til at skabe byens positive vækst og fællesskab på tværs af borgere og aldre i byen.

En af sammenslutningens vigtige missioner er at lave vidensdeling

Klimamesse i 2022

Bestyrelsen præsenterede et par aktiviteter, som kører løbende og som man selv har på beddingen blandt andet en genstart af workshops for landsbypedeller, og en fortsat kortlægning af landsbyernes legepladser, hvor der er rigtig mange gode aktiviteter.

Susanne Kraft, Kvorning, præsenterede den kampagne, der er på sammenslutningens Facebook-side omkring legepladserne der er et besøg værd. Bestyrelsen arbejder med et projekt omkring en klima- og energimesse i 2022 rettet mod landsbyernes specielle behov og situation. Desuden arbejdes der på at kikke på FN’s 17 verdensmål, der på mange måder kan hjælpe som retningslinjer i forskellige udviklingsområder i landsbyerne.

Annonce

Fremtidigt arbejde

Der var også en dialog omkring, hvad repræsentanterne gerne så, at VibLand arbejdede med fremover. Et område i forlængelse af legepladserne, er at finde ud af hvilke ansvars- og forsikringsforpligtigelser der gælder beroende på mange forskellige ejerskab, hvem der vedligeholder og så videre.

Man så også gerne en dialog med kommunen om en standard for inspektion etc. af legepladserne. Flere byer oplever at det er svært at finde frem til rette person i forvaltningen, efter at kommunens hjemmeside er opdateret. Dette tager VibLand med videre og samler de opmærksomhedspunkter og tilkendegivelser der kom frem på mødet, og går videre med det, så der kan skaben en gennemsigtighed af kontaktveje med kommunen.

Et udtrykt ønske fra salen var også at fastholde repræsentantskabsmøderne, som en aktivitet, de finder godt udbytte af, og udveksling, dialog og vidensdeling omkring landsbyerne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce