Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

En anderledes sidste skoledag: Men måske blev den bedre

De  50 elever fra 9. årgang gik i optog gennem Løgstrup. Foto: Morten Pedersen
9. klasse-eleverne på Løgstrup Skole holdt sidste skoledag med corona-begrænsninger - og de blev fejret af hele byen.
Annonce

Løgstrup: Med en transportabel højttaler af de store på trækvognen og med karameller pakket i portionsposer til hver enkelt kammerat, gik eleverne i Løgstrup Skoles to 9. klasser mandag formiddag i optog gennem deres by naturligvis i den slags udklædninger, som nu hører sig til på sidste skoledag.

Langs ruten gennem Hovedgaden og den mest centrale del af Løgstrup stod alle skolens øvrige elever fordelt klassevis for at sige farvel til de store og tage imod karamel-pakkerne. Mange andre af byens borgere stod også langs ruten for at se det fine optog af de snart forhenværende Løgstrup Skole-elever.

Coronaen havde sat sine begrænsninger på, hvordan man måtte fejre sidste skoledag, men optoget var måske en helt ny tradition, der blev skabt.

Optoget var elevernes alternative måde at fejre sidste skoledag på. Mange af de sædvanlige aktiviteter måtte ikke gennemføres, fordi man skal undgå corona-smitten. Det var ikke tilladt at kaste karameller eller vand efter de små, og det sædvanlige show på fodboldbanen med boldspil og sæbe-glidebane var også aflyst.

Fire af pigerne, Freja, Sara, Rose og Nynne, forklarede folkebladets udsendte, at det var fint nok, at sidste skoledag blev anderledes, for ind til for kort tid siden havde de slet ikke troet, at de fik en sidste skoledag.

Langs ruten stod alle skolens øvrige elever for at sige farvel til de store.

- Vi er nødt til at respektere, at noget er anderledes, men vi kunne da godt have tænkt os, at vi kunne kaste med karameller, tilføjede Nynne.

Efter optoget gennem byen kunne eleverne tage til Djurs Sommerland for at feste videre. Her var der også corona-retningslinjer, der skulle overholdes. Eksempelvis havde hver elev sin egen flaske med håndsprit med.

Annonce

Katastrofe-stemning

En af elevernes lærere, Kirsten Nielsen, fortæller, at udgangspunktet for sidste skoledags-optoget faktisk var, at der nærmest var katastrofestemning blandt nogle af eleverne.

- De synes, det var katastrofalt, at den traditionelle sidste skoledag gik i vasken, men så blev vi enige om inspireret af en af forældrene at arrangere et optog gennem byen. Man kan godt sige, at vi faktisk aldrig har haft en årgang, der er blevet fejret så meget. Nu er hele byen blevet involveret, og der bliver også delt pakker med karameller ud til hver enkelt elev, så det er er bare blevet en anden slags fejring, siger Kirsten Nielsen.

Der var karameller i poserne, men 9. årgang havde sørget for, at der var en pose til hver enkelt elev, så man undgik det ellers så traditionsrige karamel-kasteri.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce