Annonce
Håndbold

En god tredje halvleg smitter af på præstationerne

31-årige Jannik Christensen er én af de rutinerede spillere på Aalestrup IF's førstehold.
Sammenholdet er i top i Aalestrup IF, som er i gang med at brænde en stor sæson af i 3. division. Lørdag var en sejr i lokalopgøret mod Løgstør HK den perfekte optakt til årets julefrokost.
Annonce

Aalestrup: En sikker sejr i lokalopgøret mod Løgstør HK og derefter direkte til julefrokost i Aalestrup Idrætscenters cafeteria. De forstår at hygge sig i Aalestrup IF's herreafdeling, og det er én af hovedgrundene til, at det lige nu er rigtig sjovt at spille håndbold i klubben.

- Både vores første- og andethold består næsten kun af lokale spillere. Vi har det skidegodt med hinanden. Jeg plejer at sige, at 50 procent af det at spille håndbold er tredje halvleg, og sådan er det hos os.

- Når vi har trænet, sidder vi sammen og drikker i hvert fald én kasse øl. Nummer 12 på andetholdet har det ligeså godt som nummer et på førsteholdet, så det er dejligt at komme til træning i den her klub, sagde spillende træner for Aalestrup IF's førstehold, Jesper Olesen, efter sejren på 31-24 over Løgstør HK.

Det gør det selvfølgelig kun bedre, at både førsteholdet og andetholdet er i hopla på banen. Førsteholdet topper 3. division, og for andetholdet endte 2019-sæsonen med en oprykning til jyllandsserien.

Snart 30-årige Jesper Olesen er spillende træner for Aalestrup IF's 3. divisionshold. Han råder over en ung og talentfuld trup, som er krydret med nogle rutinerede spillere.
Annonce

Fedt at være tilbage

Aalestrup IF's førstehold består af en stor flok unge spillere i begyndelsen af 20'erne krydret med nogle få rutinerede navne som Jesper Olesen selv, Rasmus Bak, Jannik Christensen og målmand Anders Haagensen.

- For os, som har børn og familie, er håndbolden et frirum, hvor vi kan komme ud og være ung med de unge. Det er fantastisk at mødes de her tre gange om ugen, sagde Jesper Olesen.

Én af de unge spillere er venstre fløj Nikolaj Haslev Mortensen, som er en del af en stærk årgang 1999 i Aalestrup IF.

- Flere fra årgang 99 har spillet lidt i andre klubber, men vi vidste godt, at vi på et tidspunkt skulle tilbage til Aalestrup. Det var der ingen tvivl om.

- Det er bare fedt at være tilbage. Vi kender hinanden godt, og vi føler, at vi her spiller lidt mere for hinanden og klubben, sagde Nikolaj Haslev Mortensen, som vendte tilbage til Aalestrup IF inden sidste sæson efter et ophold i Aars HK.

Op til denne sæson er førsteholdet blevet yderligere forstærket af en anden 99'er, stregspiller Mikkel Høgh Nielsen, som inden hjemkosten spillede for Mors-Thy Håndbolds andethold i 2. division.

I Aalestrup IF møder 15-20 mand op til træning to gange om ugen, og det gælder også Nikolaj Haslev Mortensen, som ellers bor et stykke væk, nemlig i Aalborg.

- Jeg kommer selvfølgelig hjem og træner, og jeg er også træner for klubbens U17-drenge, sagde Nikolaj Haslev Mortensen.

Annonce

Potentiale til oprykning

Det vigtigste i Aalestrup IF's herreafdeling er, at det sociale klubliv fungerer, men der er også sportslige ambitioner.

- Målsætningen er at rykke op, og jeg føler, at vi har et ungt hold med meget potentiale. Hvis vi skulle rykke op, så kan det da godt være, at vi vil få nogle tæsk i næste sæson, men så må vi jo bare rykke ned igen.

- Jeg forventer ikke, at vi kommer til at gå ud og bruge penge på spillere. Vi er her, fordi vil gerne vil holdet og klubben, sagde Nikolaj Haslev Mortensen.

Jesper Olesen mener, at Aalestrup IF i øjeblikket er langt efter naboklubben Aars HK, som spiller med i den øverste del af 2. division i denne sæson. Det gælder både spillemæssigt og økonomisk.

Men Aalestrup vil give den en skalle og se, hvor langt det rækker.

- Alt hos os er på frivillig basis, Vi spiller med dem, vi har, og hvis vi rykker op, er vi glade. Vi vil tage det som en udfordring, hvis vi skal spille i 2. division, sagde Jesper Olesen.

Aalestrup IF's førstehold har i øjeblikket fem point ned til nummer to i 3. division, pulje 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce