Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fødselar: Niels Jørn blev årets borger og dannede makkerpar med sønnen på stribeholdet

Niels Jørn Trinderup fyldte 80 år før jul. Han er blandt andet mangeårig formand for Møldrup Pensionistforening. Arkivfoto.
Annonce

Navne: Niels Jørn Trinderup, Ahornvej 80B, Møldrup, fyldte onsdag den 18. december 80 år.

Niels Jørn er født på Lindum Skovridergård. Skoletiden foregik de første to år i Lindum Skole og derefter i Tostrup Skole.

Efter soldatertiden startede Niels Jørgen på landbrugsskolen i Viborg. Han arbejdede efterfølgende hjemme på forældrenes gård, men fandt også ud af, at landbruget ikke var den vej, han ville gå.

Derfor søgte han andre græsgange, og var som altmuligmand med til at bygge Shell-farmen i Tjele, hvor han fik job efter færdiggørelsen af byggeriet. I fritiden var han aktiv i den lokale gymnastikforening, hvor han stod for drengeholdet i Tostrup Forsamlingshus.

I 1964 blev han gift med Annelise. Niels Jørn arbejdede senere på en fabrik i Hersom, hvor de fremstillede mursten. Det blev desværre aldrig en succes, så han gik fra hvide mursten til hvide striber. Striberne blev lagt på vejene i hele Viborg Amt, hvor han blev så glad for at være, at han tilbragte resten af sit arbejdsliv der. Han arbejdede sammen med sin søn Per de sidste to-tre år, hvor de dannede makkerpar på stribeholdet.

I fritiden har han i mange år spillet revy i Møldrup, hvor han var en af de bærende kræfter. Både som forfatter og skuespiller. Han genoptog sin gamle hobby med gymnastikken, da han ledede pensionistholdet i Møldrup. I flere år har han også spillet petanque, og det er nu hans store hobby, hvor fællesskabet er ligeså vigtigt som vinderchancen. Der er dog gået sport i det, da de nu dyster mod omegnsbyerne.

Derudover har Niels Jørn i 10 år været formand for pensionistforeningen i Møldrup, hvor han fratrådte i sommer. Den post gik han ind i med stor ildhu og meget glæde. Han har altid været en ildsjæl for byen, og altid bakket op om det lokale.

Han blev årets borger i Møldrup i 2015. En titel han var meget ydmyg over. Emaljeskiltet med titlen er i dag opsat på hjemmets facade.

Han mistede Annelise efter flere års sygdom i sommeren 2016, og flyttede derefter i en mindre bolig på Ahornvej.

Han bor nu sammen med Maja. De nyder deres pensionisttilværelse med fælles interesser for både petanque, pensionistforeningen og rejser. De rejser en del til udlandet og er gerne afsted flere gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce