Annonce
Rundt om Viborg

Første spadestik: Nu skal der graves for Løgstrup Friplejehjem

Løgstrup Friplejehjem som det kommer til at se ud ifølge en visualisering. Foto: Løgstrup Friplejehjem
På fredag tages der første spadestik for byggeriet af Løgstrup Friplejehjem, der ventes klar til indflytning til oktober næste år.
Annonce

Løgstrup: På fredag kommer spaden i bogstaveligste forstand i jorden og byggeriet af det nye kommende Løgstrup Friplejehjem kan komme i gang. Det sker, når der tages det traditionelle første spadestik med taler og så videre i anledningen af byggestarten.

Efter en lang proces er alle tilladelser og tilsagn på plads, fortæller Gudrun Bjerregaard, der er næstformand i friplejehjemmets bestyrelse.

Friplejehjemmet var et tema under valgkampen op til kommunalvalget i efteråret 2017, og det første indledende møde blev holdt i december samme år. Efter nytår begyndte arbejdet og i april blev bestyrelsen for den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem så en realitet, og arbejdet med få alle de formelle ting på plads kunne komme i gang.

Kommuneplantillæg og lokalplan for friplejehjemmets areal på Hjarbækvej blev vedtaget, og herefter ventede byggeansøgning og udbudsrunde. Undervejs gav Boligstyrelsen tilsagn om andel i støtteramme til etablering af 24 friplejeboliger, og fra Sundhedsstyrelsen fik Løgstrup Friplejehjem certification som friplejebolig-leverandør. En aftale med Nykredit om realkreditlån og Sparekassen Kronjylland om finansiering kom også på plads.

Bestyrelsen har også indgået en administrationsaftale med Danske Diakonhjem. Puljer og fonde er ansøgt, og projektet har fået støtte fra LAG Skive-Viborg, Lars Seier Christensen, Anders Brøndum Fonden, Den Jyske Sparekasse. Bestyrelsen har sammen med arkitektfirmaet ATRA fået de sidste detaljer på plads, og entreprenørvirksomheden Ginnerup A/S fra Skive er klar til at gå i gang med selve byggeriet. Virksomheden vandt licitationen og er byggeriets hovedentreprenør.

Alle er velkomne til at overvære det første spadestik på Hjarbækvej 59 i Løgstrup fredag klokken 14.00. Her vil bestyrelsens formand Anders Jensen holde en tale og tage det officielle første spadestik.

Løgstrup Friplejehjem skal efter planen stå færdigt og være klar til brug i oktober 2020.

Formand Anders Jensen med mikrofonen, da der blev holdt borgermøde om friplejehjemsplanerne i Løgstrup i april. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce