Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fantastisk sommer i rideklubben - trods corona

Kirstine fejrede 90 år på hesteryg i Vasehus Rideklub. Privatfoto
Vasehus Rideklub har haft mange aktiviteter på trods af corona-restriktionerne og har endda fejret en af rytternes 90 års fødselsdag.
Annonce

Vasehus: Vasehus Rideklub, som ligger i de skønne omgivelser mellem Lindum og Klejtrup, har på trods af et noget anderledes forår haft en fantastisk sommer. Klubben, der både rummer en stor elevskole, en ridefysioterapiafdeling og har mange privat opstaldede heste, kunne i starten af august indvie en ny stald.

Den nye stald rummer bokse til 44 heste, og der er ikke sparet på mulighederne i stalden. Der er et fælles opsadlingsafsnit, og for hestene er det også helt nye omgivelser. Hvor der i den gamle stald kun var nogle enkelte heste, der kunne nyde godt af et vindue i boksen, så har alle boksene i den nye stald fået vindue. Der er vaskemaskine til udstyr, og så er der gjort klar til, at der med tiden kan installeres et solarie.


Det er helt utroligt at se Kirstine uge efter uge svinge sig i sadlen på Lizzy og ride rundt i både skridt og trav.


Håndværkerne er stadig i fuld gang i stalden med at få færdiggjort det sidste, men da vejret gav en god mulighed for at få høstet, måtte hestene flytte ind før tid, så der var plads til at få årets høst kørt ind.

Annonce

Stor tilslutning til ridelejrene

Det var længe lidt uvist, om der kunne afholdes ridelejr pga. covid-19, men det var en glædens dag, da man kunne offentliggøre, at årets fire ridelejre ville blive afholdt. Først var det de voksne, der kunne komme på lejr. Programmet var ikke lige så tæt pakket som på børnenes ridelejre, for her skulle der være mere plads til hygge, god mad, pool og drinks. I år var der en utrolig stor opbakning til denne lejr, som løb over en weekend.

Cecilie Nøhr, Julie Rohde Køpke, Nanna Skaarup og Stine Lundsgaard er klar til finalen i Elevcup. Privatfoto


I starten af skolernes sommerferie afholdt klubben to ridelejre. En for de mere øvede ryttere, og derefter en for de lidt nyere ryttere. De fik en masse tid på hest – både til undervisning i spring og dressur, men også på skovtur. I slutningen af skolernes sommerferie blev den sidste lejr afviklet, og i alt har der været omkring 80 ryttere på ridelejr i år. En fantastisk opbakning, især når der var meget kort varsel med tilmelding.

Annonce

Elevskolen gør det igen!

De sidste tre år har Vasehus Rideklub haft et hold med i Elevskolecup, som er en landsdækkende turnering for landets elevskoler. Her stiller klubberne med et eller flere hold á 4 ryttere, hvor man dyster imod rideklubber i oplandet. Twisten ved det hele i forhold til almindelige stævner er, at man i Elevskolecup ikke deltager på egne heste, når man er på besøg ved de andre klubber. Alle rytterne rider nemlig på heste fra den klub, hvor stævnet afholdes.

Man har derfor kun 15 min til at lære en helt fremmed hest at kende, hvorefter man skal ind og ride til bedømmelse foran en dommer.

Rideklubben har fået en ny stald med plads til 44 heste.

I 2018 blev Vasehus Rideklub nr. to i finalen. I 2019 vandt holdet finalen, og nu har Vasehus Rideklub endnu en gang sikret sig en billet til finalen ved det store internationale stævne Equitour! Hvert år er det nye ryttere, der er på holdene, da ryttere, der har været med til finalen, ikke må deltage igen. Det vidner om, at elevskolen på Vasehus er i fortsat god udvikling, og niveauet er højt – ikke bare blandt nogle få ryttere, men i hele afdelingen, fortæller rideklubben.

Klubben ser frem til stævnet i dette efterår, hvor Cecilie Nøhr, Julie Rohde Køpke, Nanna Skaarup og Stine Lundsgaard skal forsvare titlen fra sidste år.

Annonce

90-års fødselsdag

Det er ikke hver dag, man kan fejre en rytters 90-års fødselsdag. Men onsdag i sidste uge var rytterstuen fyldt med kage med lys, flag og gaver. Her kunne Kirstine, der i mange år har redet i ridefysioterapien, nemlig fejre sin 90-års fødselsdag sammen med hendes holdkammerater og hjælperne på stedet.

Det er helt utroligt at se Kirstine uge efter uge svinge sig i sadlen på Lizzy og ride rundt i både skridt og trav. Når der skal laves gymnastik på hesten og rides skovtur deltager Kirstine også flittigt. Alle der har været en del af hjælperteamet i ridefysioterapien på Vasehus kan huske Kirstine og hendes altid gode humør på hesten. Det er en drøm for de fleste at kunne holde sig så frisk i så høj en alder.

Den nye stald byder på gode forhold for både heste og ryttere. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce