Annonce
Rundt om Viborg

Fem flygtninge var med: Multietnisk indsamlingshold

Ahmad Attou og Simav Attou, der begge bor i Løvel, var med til at samle ind i deres hjemby. Privatfoto
Annonce

Løvel: Regnen silede ned, men alligevel tilbragte fem unge flygtninge sammen med lokale Alma Bjerregaard tre timer i regnen i Løvel for at samle ind til Dansk Flygtningehjælp. Alma Bjerregaard, der har arbejdet med flygtninge i 15 år som blandt andet "bydelsmor", synes, det er vigtigt, at flygtninge også lærer den side af det danske samfund at kende, så hun havde fået de syriske søskende Ahmad Attou og Simav Attou fra Løvel, og de somaliske drenge Adnan Abikar, Hanad Hassan og Hassan Abdirizak, der kommer fra henholdsvis Houlkær og Klostervænget i Viborg, med ud at samle ind.

- Vi mødtes klokken ni til morgenmad, hvor vi fik snakket igennem alt det, de skulle vide for at klare opgaven. Hvad pengene skulle bruges til. Hvordan man håndterer det, hvis de møder negative mennesker og mere. Vi samlede ind fra klokken 10 til 13, og vi stoppede, selv om vi ikke nåede hele byen, fordi vi var gennemblødte, fortæller Alma Bjerregaard.

De unge klarede det med godt humør, og indsamlingsresultatet blev også flot. Løvel-borgerne gav 2292,50 kroner plus de beløb, der er blevet indbetalt på Mobilepay.

Optællingen er i gang. På billedet ses blandt andre de tre somaliske drenge Adnan Abikar, Hanad Hassan og Hassan Abdirizak, som var med til at samle ind i Løvel.
Tidligere købmand Erling Thorup giver en skærv til indsamlerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce