Annonce
Rundt om Viborg

Find din indre Robin Hood frem: Gå til bueskydning i Møldrup

Den 23. februar kan alle interesserede prøve kræfter med sporten ved en intro-dag i Møldrup Hallen. Arkivfoto: Annelene Petersen.
Bueskydning er en sport for hele familien, og det er både sjovt og fascinerende, mener idémanden bag en ny fritidsaktivitet i Møldrup. Alle er velkomne til intro-dag i februar.
Annonce

Møldrup: Bueskydning som sport er måske ikke ligefrem en disciplin, der nyder bred opbakning blandt befolkningen, men der er faktisk ikke nogen grund til, at den ikke kunne det. Bueskydning er nemlig både sjovt og fascinerende, mener Lasse Mikkelsen, der er idémanden bag et nyt tilbud om bueskydning i Møldrup.

- Jeg har selv skudt et års tid og har kørt til og fra Viborg. Så tænkte jeg, hvorfor ikke tilbyde det som aktivitet her i Møldrup. Når jeg har haft det sjovt med det, tænker jeg også andre kunne, fortæller 39-årige Lasse Mikkelsen.

Det er jo en af de få sportsgrene, hvor man kan dyste på lige vilkår uanset køn og alder. Jeg vil virkelig gerne slå et slag for, at det er en sport for hele familien.

Lasse Mikkelsen, bueskytte og instruktør.

Annonce

For hele familien

Møldrup-Tostrup Idrætsforening var med på ideen, og Lasse Mikkelsen har siden taget DGI's instruktøruddannelse i bueskydning.

- Så kan vi tilbyde noget ordentligt, og der skal være en uddannet instruktør. Det er ikke fordi, det er en farlig sport, men det skal foregå på den rigtige måde, siger Lasse Mikkelsen.

Bueskydningen kommer til at foregå indendørs i Møldrup Hallen. Sporten er i hastig vækst på landsplan, og således tilbyder DGI at udlåne nogle sæt med såvel skiver som 12-14 buer. På den måde kan idrætsforeningerne introducere tilbuddet til deres medlemmer uden at skulle investere det helt store inden.

Man skyder på afstande op til 18 meter indendørs, men alt efter erfaring, alder og teknik kan afstandene varieres.

- Det er jo en af de få sportsgrene, hvor man kan dyste på lige vilkår uanset køn og alder. Jeg vil virkelig gerne slå et slag for, at det er en sport for hele familien, siger Lasse Mikkelsen, der selv blev dybt fascineret over flere ting i sporten:

- Det er en individuel sport, hvor man kan arbejde med sig selv og ens teknik. Det er ikke bare at tage buen op og skyde, for der er vanvittigt meget, der spiller ind. Og så er der også noget mentalt med koncentration og teknik og det at komme ned i gear. Hvilket jo er en ting, der er meget oppe i tiden, siger han.

Annonce

Fint besøg

Alle interesserede er velkomne til intro-dagen i Møldrup Hallen den 23. februar. Arrangementet finder sted fra klokken 10 til 13, og alle kan være med - man skal blot være minimum otte år. Børn mellem 8 og 10 år skal dog være i følge med en voksen. Der vil være gratis kaffe, åbent i cafeteriaet, introduktion til og mulighed for at prøve bueskydning, og så kigger landsholdsskytten Ann Lisa Pedersen forbi og deler ud af sin passion for sporten. Endvidere vil der være demonstration af en speciel jagtbue, så der også er noget at komme efter for jagtinteresserede.

- Mange jægere har sikkert læst om det at gå på buejagt. Det er dog ikke noget, vi tilbyder, men træningen vil være et godt sted at starte, hvis man som jæger ønsker at komme i gang med det, siger Lasse Mikkelsen og tilføjer:

- Så må vi se, hvor mange der dukker op. Uanset om der kommer fem eller 40 deltagere er vi klar til at tage imod, lyder opfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce