Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fisk på kirkestien

Fisken, der fremover skal tage imod ved døren, er blevet nedlagt som det første projekt i den nye belægning på kirkestien. PR-foto
Annonce

Gedsted: Adgangen til kirken skal være mere brugervenlig for kirkegængere med rollator og for dem, der sidder i kørestol. Derfor bliver den nuværende belægning, der alene har være chaussésten, på Gedsted kirkegård nu ændret således, at der skabes en sti belagt af jetbrændt Bordursten granitfliser.

Samtidig hæves belægningen ved indgangen til kirken, så der ikke længere vil være trin. I forbindelse med etableringen af stien, har menighedsrådet fået fremstillet en granitflise udformet som det hellige fiskesymbol. Denne fisk blev som det første nedlagt af sognepræst Asger Staugaard Nielsen og stenhugger Jacob Brodersen under overværelse af Menighedsrådet, entreprenør Poul Hummeluhr og arkitekt Henning Pilgaard.

- I menighedsrådet er vi rigtig glade for, at det er blevet muligt at forbedre adgangsforholdene til kirken. Det har i flere år været et ønske fra flere af vores ældre kirkegænger. Samtidig synes vi det var vigtigt, at belægningen udgør et æstetisk sammenhæng med kirken og kirkegården. Det synes vi, at vi får her. Endelig er vi glæde for detaljen med Fisken, som var et af de første kristne symboler for Jesus Kristus, Guds søn, frelser, siger formand for Gedsted Menighedsråd, Ole B. Sørensen.

Belægningsarbejdet forventes færdiggjort umiddelbart inden jul.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce