Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Friplejehjemmet er klar til beboerne

Formand Anders Jensen holdt en tale, inden snoren blev klippet, mens den øvrige bestyrelse (fra venstre) Bente Phillipsen, Uffe Bräuner Madsen, Finn Jensen, Gudrun Bjerregaard  og forstander Susanne Søe Mikkelsen så til. Foto: Johnny Pedersen
De første otte beboere flytter ind på Løgstrup Friplejehjem i morgen tirsdag. Lørdag blev den røde snor klippet og plejehjemmet officielt indviet.

Løgstrup:  Indvielsen skulle have samlet hele byen, men sådan blev det ikke.

På grund af coronaen skulle alt holdes så sterilt som muligt, før de første beboere på Løgstrup Friplejehjem flytter ind tirsdag den 1. december, og derfor blev det også kun bestyrelsen, ledelsen og pressen, der lørdag fik en rundvisning inde i det færdige friplejehjem i udkanten af Løgtrup.

- Det skulle jo have været holdt helt anderledes, og hele byen skulle have været her. Vi kan sige, at vi markerer indvielsen ved at holde lukket hus, sagde Uffe Bräuner Madsen fra bestyrelsen for friplejehjemmet undervejs.

Annonce

Men den røde snor blev klippet og friplejehjemmet officielt indviet - 13 måneder efter at det første spadestik blev taget i det kuperede terræn mellem Hjarbækvej og Himmerlandsstien.

Der er en stor dagligstue med udsigt til både indgang, spisestue og terrasse. Foto: Johnny Pedersen

- Der er mig en kæmpe glæde at indvie friplejehjemmet efter et års byggeri. Nu er vi klar, og udover et godt hjem og en god arbejdsplads håber vi også, det bliver et samlingspunkt, hvor byens børn og unge kan komme og få glæde at den megen livserfaring, der vil være her, at pårørende kommer og besøger deres kære og ikke mindst, at beboerne får et trygt og godt hjem, sagde bestyrelsens formand Anders Jensen, inden snoren blev klippet, mens den øvrige bestyrelse, Bente Phillipsen, Finn Jensen, Gudrun Bjerregaard, Uffe Bräuner Madsen og forstander Susanne Søe Mikkelsen, så til.

Gennemprøvet byggeri

Der er tale om et gennemprøvet byggeri. Det er nemlig bygget som friplejehjem i Frederiks, Skive og Randers, og der er undervejs også trukket på erfaringer fra Jon Pugholm fra Klejtrup Friplejehjem.

To køkkener sikrer duften af hjemmebagte boller og andet godt. Foto: Johnny Pedersen

Så bygningerne er afprøvet, og børnesygdomme er væk, påpegede Uffe Bräuner Madsen.

Centralt findes en hyggelig dagligstue med en blanding af nye og donerede møbler og en stor spisesal flankeret af to køkkener med spisepladser - det store rum er fleksibelt, og der kan lukkes af til køkken og spisesal efter behov, og åbnes ud til den store fælles terrasse med udsigt op mod Himmerlandsstien og ind mod Løgstrup.

På hver side af det store fælles areal ligger fløjene Fjorden og Engen, der hver rummer 12 ens lejligheder på hver 50 kvadratmeter med soveværelse, stue og toilet og bad og egen lille terrasse. Eneste afvigelse mellem to fløje er, at der i enden af Engen er et wellnessrum med spabad og egen frisørsalon.

Et stisystem kan bringe én hele vejen rundt om friplejehjemmet, op til Himmerlandsstien og videre over til stadion. Foto: Johnny Pedersen

Udenfor indbyder stier til gåture, ligesom der kommer voliere til fugle, hønsegård og en fold til geder og blandt andet en nyttehave, som man håber, at børn fra den nærliggende skole og børnehave kan få glæde af.

- Vi håber, at byen kan blive inddraget i livet på friplejehjemmet. Selvfølgelig med en balance i forhold til, at det også er folks hjem, sagde Anders Jensen og forklarede, hvordan de nye stisystem også gør det muligt for beboerne - også med en rullestol - at komme op til Himmerlandsstien og om på stadion og se fodbold.

Annonce

Et helt nyt hold

Der ventes 25 ansatte, så det bliver også en stor ny virksomhed i Løgstrup.

De skal passe og pleje 24 beboere, der ventes helt på plads i løbet af de første måneder i 2021. Først flytter der altså otte beboere ind, og det er bevidst, at man starter stille og roligt.

Donerede landskabsmalerier af Rasmus Christiansen og store fotos taget af den lokale fotograf Anne Hvass hænger på væggene. Foto: Johnny Pedersen

- Det er jo en helt ny medarbejderskare, der begynder på arbejde mandag, og så kommer beboerne tirsdag. Det er kun forstander og pedel, der har været her i henholdsvis tre og en måned, så det hele skal lige køres ind og godt i gang, så det er bevidst, sagde Anders Jensen, der var glad for at være nået så langt.

- Ja, det er en stor glæde efter al den forberedelse, sagde han.

Friplejehjemmet blev et tema under valgkampen op til kommunalvalget i efteråret 2017, og det første indledende møde om etableringen blev holdt i december samme år. Efter nytår begyndte arbejdet, og i april 2018 blev bestyrelsen for den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem så en realitet, og arbejdet med at få alle de formelle ting på plads kunne komme i gang.

Første spadestik blev taget i oktober sidste år.


Det skulle jo have været holdt helt anderledes, og hele byen skulle have været her. Vi kan sige, at vi markerer indvielsen ved at holde lukket hus.

Uffe Bräuner Madsen, bestyrelsen, Løgstrup Friplejehjem
Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Johannes Sørensen er altid i gang med et spil skak: På torsdag fylder han 90

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Birthe har en fantastisk menneskeforståelse og er vellidt af alle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Gammel kirkeklokke har nu fået hjælp af yngre kræfter

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glade Skals-spejdere på sommerlejr

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kynismen manglede for Skals i bittert pointtab

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Mindeord over Finn Karlsson

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kvik/Aalestrup døde med støvlerne på i Vorup

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fantastisk fremmøde til fodboldgenåbning i serieklub: - Vi har savnet hinanden fuldstændigt vildt

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lillebror lå livløs i poolen: Nu er 10-årige Silas fra Skals blevet Årets førstehjælper

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Arbejdsskade på hjemmekontoret? Så skal du huske dette

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Højskolen i Skals samler årligt 1200 kreative hoveder

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Dræbersnegle trodser frosten: Sådan slipper du for dem

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Ny indenrigsminister deltager i Viborgs landdistriktskonference

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Gaslager slås stadig med 500 millioner liter vand

Annonce