Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Frivillig indsats skal bane vejen for nyt klubhus

Formand for HBI, Henrik Flensborg Hansen (til venstre) og Dan Rasmussen håber at rigtig mange frivillige vil hjælpe til med forskellige opgaver, når den tid kommer. Frivilligt arbejde er en nødvendighed, hvis byggeriet skal opfylde de krav og drømme, foreningen har. Foto: Morten Pedersen.
Der bliver brug for masser af frivillige indsatser i den kommende tid i Bjerregrav. Idrætsforeningens klubhus er efterhånden mere end slidt, og skal klubben realisere drømmene om et nyt samlingssted, så kræver det frivillige hænder.
Annonce

Bjerregrav: Drømmene om et nyt klubhus i Bjerregrav lever i bedste velgående, og skal de planer for alvor få vinger, så kræver det, at lokalbefolkningen også er villige til at tage en tørn med. Det er de nu ikke så nervøse for i Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, for de første tilkendegivelser tyder på, at folk er mere end villige til at hjælpe med det, de kan.

Ved et møde i foreningen tidligere på ugen blev klubhusplanerne - og drømmene - præsenteret for medlemmer, lokale håndværkere og andre interesserede. Det gik fint, fortæller formanden for Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, Henrik Flensborg Hansen.

Han er overbevist om, at der vil komme mere bindende tilkendegivelser fra medlemmer og andre interesserede, når foreningen engang kan fremvise nogle konkrete planer for byggeriet.

- Så vi er meget fortrøstningsfulde for at sige det på godt jysk, lyder det.

Hersom-Bjerregrav Idrætsforenings klubhus blev til i 1977 - blandt andet ved hjælp af en kæmpemæssig frivillig indsats. For HBI er der ingen grund til at tro, at folk ikke vil hjælpe til igen.
Annonce

Nye tider

Idéen om at opdatere klubfaciliteterne har været i gang i knapt et par år. Det gamle klubhus er opført i 1977 - i øvrigt også ved hjælp af frivillige kræfter - og ligger smukt indhugget i skrænten og med udsigt til fodboldbaner og Hvolris Jernalderlandsby. Stueplanet fungerer for så vidt fint, men sagen er straks en anden, når man entrerer kælderen. Her plager store problemer med fugt, og så stilles der generelt nogle andre krav til planløsningen i dag end der gjorde dengang i 1977.

- Det handler simpelthen om, at vi har brug for mere plads i dag, fortæller Henrik Flensborg Hansen.

Drømmene kredser blandt andet om at få fire velfungerende omklædningsrum, og moderne klubhusbyggerier stiller samtidig nogle helt andre krav til tilgængelighed og handicapvenlighed, der også skal opfyldes i det nye.

Omklædningsfaciliteterne, som de ser ud nu, lader en del tilbage at ønske. De store fugtproblemer har sat deres aftryk i form af mørke skjolder og en jordslået lugt, og samtidig er det fra klubbens side hele tiden en afvejelse af, om det nu også kan betale sig at gøre noget ved problemerne, når man sådan står over for at skulle bygge nyt:

- Vi prøver at lave lidt lappeløsninger her og der, og vi prøver også at snakke med medlemmerne, så de har forståelse for situationen. Men det duer jo ikke, at man ikke har lyst til at gå i bad her, som nogen har givet udtryk for, siger Dan Rasmussen, der er aktivt medlem i klubben og gennem sin arbejdsmæssige baggrund har erfaring med projektstyring og byggeri.

- Men det skal være skidt, før det bliver godt, tilføjer han.

Annonce

I fuld gang

Den frivillige indsats skal sikre, at klubhusprojektet opfylder så mange som muligt af de drømme, der er, for så få midler som muligt.

Foruden den frivillige indsats, skal der også søges midler fra fonde og lignende. Ud over diverse kommunale tilskud, skal klubben også selv rejse en sum penge, og det arbejde er der taget hul på. Klubben har gang i flere forskellige tiltag, der måske kan virke små, men faktisk summer sig op i sidste ende.

Blandt andet samles der gammelt jern i en container i byen, og en fyldt container giver 5000 kroner. Det går allerede strygende, og de første containere er tømt:

- Det giver jo ikke et klubhus i sig selv, men det er mange bække små-princippet. Og så giver det opmærksomhed om sagen her, siger Henrik Hansen.

Både han og Dan Rasmussen er aktive udøvere i klubben og det har det været, næsten lige så længe de kan huske. Det er blandt andet også derfor, at de nu bruger store dele af fritiden på at realisere idrætsforeningens drømme:

- Vi er opvokset her, og har været vant til at man altid har gjort noget for hinanden og fællesskabet. Det frivillige arbejde har altid banet vejen, fortæller Henrik Flensborg Hansen.

Plads er generelt en mangelvare i kælderetagen i klubhuset, og depotplads er sparsom.
Annonce

Det gode klubliv

Drømmen om nye klublokaler bunder blandt andet i, at tidssvarende faciliteter er vigtige for, at det gode klubliv kan blomstre, men de gør ikke en god idrætsforening alene, mener de to HBI'ere.

- Vi har en god, sund kultur i klubben, hvor der er plads til alle. Jeg tror ikke, der er nogen, der vil sige, at de ikke føler sig velkomne her, og så er det vigtigt, at de ting vi stiller til rådighed, også er helt i orden, siger Henrik Flensborg Hansen.

Dan Rasmussen tilføjer:

- De fysiske rammer gør det jo ikke altid alene, men som omklædningsrummene ser ud nu, så er det ikke det signal vi ønsker at sende som idrætsforening, siger han.

Klubhuset bruges foruden klubbens medlemmer også af andre grupper i byen. Blandt andet har byens dagplejere ofte aktiviteter i huset, en trivselsgruppe arrangerer forskellige tiltag og så er det i det hele taget et yndet samlingssted for forskellige sociale arrangementer i idrætsforeningen.

Hvornår klubhusbyggeriet kan stå færdigt, er for tidligt at spå om endnu, da der stadig er mange ubekendte faktorer.

- Men man kunne håbe på, at vi kan komme i gang med byggeriet i år, lyder det meget forsigtige bud fra Dan Rasmussen.

Utætheder og fugtproblemer kommer blandt andet til udtryk i bruserummet. HBI drømmer i det nye byggeri blandt andet om fire velfungerende omklædningsrum til brug for de cirka 150 aktive medlemmer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce