Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Gamle dages Vesterbølle vækkes til live for en weekend

Man kan blandt andet blive klogere på hvordan høsten foregik i gamle dage når der i weekenden den 3. og 4. august er levende landsby i Vesterbølle. Arkivfoto.
Man kan blive meget klogere på tidligere tiders måde at gøre tingene på, når der i weekenden er levende landsby i Vesterbølle.
Annonce

Vesterbølle: Man kan igen i år få et ganske levende indblik i tidligere tiders måde at gøre tingene på, når Foreningen for levendegørelse af landsbykulturen i Vesthimmerland og den lokale beboerforening arrangerer »levende landsby«. Det sker lørdag og søndag den 3. og 4. august.

Begge dage byder på masser af forskellige aktiviteter. Som altid kan gæsterne blive klogere på, hvordan høsten foregik i gamle dage. Derudover er der alle de sædvanlige tilbud om at se gamle håndværk, blive klogere på fåreavl, få en guidet tur til det fredede område Holmen, se museet Hougården, opleve gårdhistorierne ved de enkelte gårde, opleve en gammel købmandsbutik og få et indblik hvordan det var at gå i skole førhen. Vanen tro er der mulighed for karetture rundt i byen, og det kommer til at foregå uden indblanding fra motoriserede køretøjer, da der hele weekenden er lukket for biler.

Endvidere bliver det Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen, der åbner for høsten og følger med høstfolkene i marken.

Derudover er der sædvanen tro gang i mange forskellige håndværk rundt om i byen. Man kan opleve smeden, stenhuggeren, pileflet, billedskærer, knivmager, trædrejer og biavlere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce