Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glæde og stolthed hos lokalsamfund

Rødkærsbro vandt i 2019 konkurrencen om at blive årets lokalområde. Billedet er fra præmieoverrækkelsen i Lunden. Arkivfoto: Morten Pedersen
Der er stolthed og glæde i  Ulbjerg over at være de tre udvalgte kandidater, der skal dyste om at blive Årets lokalområde i kommunen i 2020.
Annonce

Ulbjerg: Der er både glæde og stolthed i lokalsamfundene i Frederiks, Ulbjerg og Sdr. Rind /Rindsholm. Lokalområderne der for leden valgt som de tre kandidater, der skal dyste om titlen som Årets lokalområde i Viborg Kommune i 2020 ud af i alt 10 indstillede lokalområder.

Med udvælgelsen følger med sikkerhed en præmie på minimum 25.000 kroner, som går til nummer to og nummer tre, mens vinderen får 50.000 og en sten med inskription til minde om titlen. Først skal lokalsamfundene dog have besøg af kommunens landdistriktsudvalg, der tager på rundtur til de tre områder lørdag den 5. september.

I Ulbjerg er man glade for at være blandt de tre kandidater til titlen.

-  Vi er glade og en smule stolte også. Det betyder rigtigt meget for os at få mulighed for at vise alt det, Ulbjerg har at byde på som en aktiv landsby, så det er helt fantastisk, siger Jesper Steenfeldt Laursen, der er formand for Ulbjerg Lokalråd.


Vi er glade og en smule stolte også. Det betyder rigtigt meget for os at få mulighed for at vise alt det, Ulbjerg har at byde på som en aktiv landsby, så det er helt fantastisk

Jesper Steenfeldt Laursen, Ulbjerg Lokalråd.


Annonce

Fællesskab og frivillighed

Landdistriktsudvalget har i år valgt temaet "oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed" som ramme om konkurrencen, og alle byer har beskrevet, hvordan de arbejder med at øge trivslen i lokalområdet ud fra de overskrifter.

Kernen i alle indstillingerne er en stor lokal frivillig indsats, fremhævede formanden for udvalget, Mette Nielsen (S), da finalisterne blev udvalgt tirsdag aften.

- Kernen i det hele er en kæmpestor, frivillig indsats fra engagerede beboere, der skaber et væld af aktiviteter og oplevelser, som er med til at forbedre sundheden i bred forstand. Alt sammen noget, der både binder det enkelte lokalsamfund og kommunen som helhed sammen, påpegede hun.

Annonce

Mere naturformidling

I indstillingerne har de enkelte lokalsamfund gjort rede for, hvad man vil bruge pengene til, hvis man vinder, og allerede nu kan man altså se frem til minimum 25.000 kroner i præmie for at være blandt de sidste tre.

I Ulbjerg vil man bruge pengene på mere naturformidling, så man fortæller om blandt andet plantage, mtb-ruter og andre gode naturoplevelser i Ulbjerg-området.

Udover de tre nævnte lokalområder var også Nørreå, Taarup Sogn, Hammershøj, Daugbjerg, Hvam, Birgittelyst og Skelhøje indstillet til at blive Årets lokalområde i 2020.

Landdistriktsudvalget besøger altså de tre finalister den 5. september og har halvanden time hvert sted. Søndag den 13. september overrækker udvalget alle præmierne i det lokalområde, der vinder titlen.

Årets Lokalområde

Årets Lokalområde er en konkurrence for alle lokalområder i Viborg Kommune med en pengepræmie på 50.000 kroner til vinderområdet og 25.000 kroner til både 2. og 3. pladsen.

Konkurrencen skal kaste lys på de mange aktive, engagerede lokalområder i kommunen.

I år er temaet: Oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed. De nominerede kandidater er i år: Frederiks, Ulbjerg og Rindsholm/Sdr. Rind.

Byrådets landdistriktsudvalg besøger lørdag den 5. december de tre landsbyer/lokalområder. Mandag den 7. september offentliggøres prisvinderen.

Følgende landsbyer har modtaget prisen, siden den for første gang blev uddelt i 2008:

2019: Rødkærsbro

2018: Sparkær

2017: Vammen

2016: Løvel

2015: Vejrumbro

2014: Låstrup

2013: Mønsted

2012: Hvam

2011: Rødding

2010: Tange

2009: Havredal

2008: Sundstrup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce